Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου, 2021

Ημερολόγιο Λωτοφάγου

Κουτσοφλέβαρος – Η ζωή μας όλη
Μέσα στον κουτσό μήνα που μας άφησε στα τέλη της εβδομάδας, θαρρεί κανείς πως πέρασαν συμπυκνωμένοι δεκάδες άλλοι μήνες.
Η πατριωτική αλλά και εθνικιστική έξαρση του Μακεδονικού, η σοκαριστική διερεύνηση ενός σκανδάλου δισεκατομμυρίων ευρώ, μια κλιμακούμενη ένταση όπου τα σύνορα της χώρας συναντούν της Τουρκίας, το ξέσπασμα του «σκανδάλου του επιδόματος ενοικίου» με την επανάληψη του… αιώνιου ερωτήματος «νόμιμο ή ηθικό», ακόμα ένα κλείσιμο αξιολόγησης, ακόμα μία πολυπόθητη έγκριση δόσης και άλλα πολλά.
Μία ατζέντα επικαιρότητας που άλλες εποχές θέλει καιρό για να ξεδιπλωθεί, αρκούν στις μέρες μας μερικές εβδομάδες για να λάβει σάρκα και οστά, με το ένα σημαντικό γεγονός να εναλλάσσεται με το επόμενο πριν καν προλάβουμε να χωνέψουμε το προηγούμενο.
Στις μέρες μας, ωστόσο, υπάρχει ένα ακόμα γεγονός που μέσα σε όλα τα υπόλοιπα αρχίζει να μοιάζει με «φύση». Οι φασιστικές επιθέσεις, με πολλές από αυτές να απειλούν ευθέως ακόμα και τη ζωή των θυμάτων τους, έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα.
Κι αυτό θα πρέπει να θορυβήσει άπαντες.
Τόσο την κοινωνία στο σύνολό της, καθώς κανένας δεν θα πρέπει να αφήνει κανέναν πίσω, αλλά ειδικά τις λεγόμενες αρχές της χώρας και το πολιτικό σύστημα.
Η δίκη της εγκληματικής οργάνωσης που έχει καταφέρει να έχει κοινοβουλευτική εκπροσώπηση βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, ενώ την ίδια ώρα, συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης και αστυνομικές αρχές… δυσκολεύονται να διακρίνουν τον χαρακτήρα των επιθέσεων αυτών.
Όλοι οι παραπάνω «στα κάτω» και το πολιτικό σύστημα, όσο από αυτό αυτοπροσδιορίζεται ως δημοκρατικό, θα πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας.
Το καθεστώς φόβου δεν θα γίνει συνήθεια. Αυτό το μήνυμα θα πρέπει να γραφτεί παντού.
*********
Ο πρώτος εταιρικός παγκόσμιος πόλεμος – Ο Ντόναλντ κάνει πόλεμο
Ήρθε, λοιπόν, εκείνη η ώρα που ο επικίνδυνος αυτός τύπος που κάθεται στην καρέκλα του προέδρου των ΗΠΑ έριξε εντελώς τη μάσκα. Ο Τραμπ κήρυξε τον πόλεμο στην Ευρώπη, δίνοντας ουσιαστικά το σύνθημα για τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο, ο οποίος μοιάζει μάλλον με τον πρώτο εταιρικό.
Είτε η κίνηση αυτή του Τραμπ, να επιβάλλει δασμούς σε μία σειρά από βαριά ευρωπαϊκά προϊόντα, στοχεύει στη συσπείρωση στο εσωτερικό της χώρας του, είτε στο ανακάτεμα της τράπουλας στη διεθνή σκηνή…
Το αποτέλεσμα θα είναι μία σειρά αναταράξεων στην ευρωπαϊκή οικονομία, τουλάχιστον, που κανείς δεν ξέρει πόσο ταρακούνημα θα επιφέρουν, και με τι αντίκτυπο.
Από τη μία κανονικές μάχες, στρατιωτικές, από την άλλη οικονομικές, ο Ντόναλντ Τραμπ έχει βάλει πλώρη για τον Νόμπελ… Ειρήνης.
Που σταματάει αυτή η άγρια κατηφόρα;

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες