Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου, 2021

Ημερολόγιο Λωτοφάγου

Δείξε μου τους φίλους σου – Να σου πω τι… έρχεται
Παρά το γεγονός ότι οδεύουμε στα βάθη ενός ακόμη βαρύ χειμώνα, οποιοσδήποτε ακούσει το τελευταίο διάστημα τον πρωθυπουργό ή κάποιο στέλεχος του κυβερνητικού συνασπισμού, εύκολα μπορεί να μπερδέψει την εποχή με άνοιξη. Και δεν φταίνε μόνον αυτοί.
Την ίδια ώρα, ημέρα με την ημέρα, οι παλιοί… εχθροί, «κοράκια» και «εκμεταλλευτές» της χώρας, διαγκωνίζονται ποιος θα κάνει την θετικότερη δήλωση για τη χώρα μας. Από τα βάθη της Ευρώπης έως τις ακτές της Αμερικής, όλοι υμνούν την ελληνική οικονομία, τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνηση και του λαού, και κανείς μα κανείς δεν αμελεί να υποκλιθεί στο μέγεθός τους.
Μάλιστα, επάνω στο κρεσέντο… αγάπης για την Ελλάδα, ο μέχρι πρότινος πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισεμπλουμ, δεν δίστασε να παραδεχτεί εκείνο που φωνάζαμε πολλοί για χρόνια αντιμετωπίζοντας την χλεύη του μετώπου της «λογικής». Ότι όλα έγιναν για να σωθούν οι γερμανικές και οι γαλλικές τράπεζες, και μάλιστα στις πλάτες των φορολογούμενων της χώρας. Αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία…
Ωστόσο, ένας από τους λάτρεις της χώρας, ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας δεν δίστασε την Πέμπτη να ανοίξει θέμα τετάρτου μνημονίου. «Στην ευχέρεια της κυβέρνησης» είπε. Ο πρωθυπουργός μπορεί να του απάντησε… ηρωικά «να λείπει το βύσσινο», όμως κάποια στιγμή θα πρέπει να αποφασίσουμε.
Τίνος τις δηλώσεις επιθυμεί η κυβέρνηση να λαμβάνουμε στα σοβαρά και τίνος όχι; Διότι, ενώ συμβαίνουν όλα αυτά και παρά την… σωτήρια καταβολή κοινωνικού μερίσματος, περισσότεροι από ένας στους τρεις Έλληνες στερούνται βασικών αγαθών.
Σε αυτούς, θα πρέπει να γνωρίζουν οι κυβερνώντες, δεν λείπει μόνο το βύσσινο, αλλά πολύ πιο βασικά πράγματα.
Και δεδομένων των μέτρων που έχουν ήδη νομοθετηθεί και θα εφαρμοστούν το προσεχές διάστημα, στον ορίζοντα δεν διαφαίνεται η ελπίδα για να τα αποκτήσουν. Κατασχέσεις, πλειστηριασμοί, περικοπές συντάξεων και επιδομάτων, μπαλτάς στα εργασιακά δικαιώματα και η λίστα μεγαλώνει διαρκώς.
Προς τι λοιπόν οι πανηγυρισμοί, κύριοι; Το «τέλος του μνημονίου» δεν είναι τίποτε άλλο από μία ημερομηνία. Όχι της λήξης του μνημονίου, αλλά αντιθέτως, η είσοδος στην εποχή της ισορροπίας του τρόμου, μέχρι το επόμενο.
Το έχουμε ξαναδεί το έργο, σε άλλους στίχους και μουσική, είναι η αλήθεια…
********
Το τέλος της ελευθερίας του Διαδικτύου – Διεθνές Πραξικόπημα
Μία είδηση που ενώ θα έπρεπε να συγκλονίσει τον κόσμο, ήρθε σε μία εποχή που ο κόσμος έχει μουδιάσει εντελώς από τα συνεχή συγκλονιστικά γεγονότα που καταγράφονται.
Την περασμένη Πέμπτη, η αρμόδια επιτροπή ελέγχου των τηλεπικοινωνιών, η λεγόμενη FCC, αποφάσισε πως από εδώ και στο εξής κανένας δεν θα έχει ισότιμη και δωρεάν πρόσβαση στην επανάσταση της εποχής μας, το Διαδίκτυο.
Σύμφωνα με την απόφαση της διοίκησης Τραμπ, καθότι διορισμένη από τον ίδιο και με τις ευλογίες του, οι εταιρείες παροχής υπηρεσιών διαδικτύου θα έχουν τη δυνατότητα να δίνουν διαφορετικά πακέτα ίντερνετ στην αγορά, και ανάλογα το αντίτιμο θα μπορούν οι χρήστες να έχουν πρόσβαση σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες και υπηρεσίες.
Το πιο δημοκρατικό επίτευγμα των τελευταίων δεκαετιών καταλύθηκε εν μία νυκτί, με απόφαση που επηρεάζει δυνητικά αλλά σίγουρα το σύνολο του πλανήτη.
Αιτία, θα έλεγε κανείς, για μία παγκόσμια επανάσταση. Δεν ξέρω εάν κάτι τέτοιο θα γίνει, όμως είμαι σίγουρος πια πως αυτή δεν θα μεταδοθεί ούτε από την τηλεόραση, ούτε και Online…

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες