Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, 2024

Ημερίδα και έκθεση φωτογραφίας για την Ψυχική Υγεία στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων

Η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης με την υποστήριξη του Γενικού Νοσοκομείο Χανίων «Ο Άγιος Γεώργιος» διοργανώνει έκθεση φωτογραφίας, ανοιχτή σε φορείς και κοινό, με τίτλο: «Η Ζωή στα Χέρια Μου» τα εγκαίνια της οποίας θα πραγματοποιηθούν την Δευτέρα 17 Οκτωβρίου ενώ την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί ημερίδα, με ώρα έναρξης 11.30 έως 13.00 στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου, με τίτλο: «Ψυχική Υγεία & Στίγμα. Κοινωνική Επανένταξη & Ευημερία».

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση «πρόκειται για 30 έργα του γνωστού φωτογράφου George Dryjohn, τα οποία ευγενικά παραχώρησε και δώρισε ο ίδιος στην 7η ΥΠΕ Κρήτης, θέτοντας την τέχνη του στην υπηρεσία της ψυχικής υγείας.

Τα έργα ζωγραφικής εξυμνούν με αφηγηματικό τρόπο μια χούφτα συναισθημάτων σε όλη τη διαδρομή του ταξιδιού που λέγεται Ζωή, θέτοντας ως στόχο την αφύπνιση της αθέατης πλευράς της ανθρώπινης ψυχής.

Η φωτογραφική έκθεση θα παραμείνει έως 20 Νοεμβρίου 2022 στο Γ.Ν. Χανίων «Ο Άγιος Γεώργιος» και ακολούθως θα ταξιδέψει και θα φιλοξενηθεί για έναν μήνα σε όλα τα νοσοκομεία της Κρήτης.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 10.30 π.μ. στο χώρο υποδοχής του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων «Άγιος Γεώργιος».
Θα ακολουθήσει ημερίδα, με ώρα έναρξης 11.30 έως 13.00 στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου, με τίτλο: «Ψυχική Υγεία & Στίγμα. Κοινωνική Επανένταξη & Ευημερία».

Η δράση στο σύνολο της εντάσσεται στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας 2022 και της υιοθέτησης πρωτοβουλιών που χρησιμοποιούν τις τέχνες και τον πολιτισμό ως προληπτική και θεραπευτική αγωγή για την προαγωγή της ψυχικής υγείας και ευεξίας των πολιτών.

Οι τέχνες και ο πολιτισμός έχουν τη δυναμική να συνεισφέρουν στην ολιστική προσέγγιση του ευ-ζην, στην ενίσχυση της ψυχική υγείας και ευεξίας των συνανθρώπων μας. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, «Η υγεία δεν αποτελεί απλά απουσία νόσου, αλλά εμπεριέχει το θετικό στοιχείο της πλήρους σωματικής, ψυχικής και κοινωνικής ευεξίας».

Επιδίωξη της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης, η χρήση των τεχνών σε χώρους υγειονομικής περίθαλψης, με ειδικά σχεδιασμένες παράλληλες συλλογικές δραστηριότητες, να συμβάλλει στην ενίσχυση της μεθοδολογίας και των αντίστοιχων πρωτοκόλλων θεραπείας.

Στόχος, η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση φορέων της Π.Ε. Χανίων, αλλά και της Κρήτης, για την υποστήριξη της κοινωνικής και επαγγελματικής ένταξης των ατόμων που πάσχουν από ψυχική νόσο»


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα