Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου, 2020

Ημέρα πένθους για το Δημοτικό Συμβούλιο

Ημέρα πένθους για το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων που χθες ανέβαλε την προγραμματισμένη συνεδρίαση λόγω του θανάτου του αντιδημάρχου αγροτικών θεμάτων Λευτέρη Αμπαδιωτάκη, ο οποίος, μετά από δύο χρόνια, “έχασε” τη μάχη με την επάρατη νόσο.

Σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων, αφού εξέφρασε τα συλλυπητήριά του προς την οικογένεια του εκλιπόντος, κράτησε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Λευτέρη Αμπαδιωτάκη και αποφάσισε την αναβολή της συνεδρίασης για την ερχόμενη Πέμπτη στις 3 το μεσημέρι.
Επίσης το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να παραστεί στην κηδεία που έχει οριστεί για σήμερα, στις 11 το πρωί, στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Γαλατά Νέας Κυδωνίας και με δικές του δαπάνες να καλύψει τα έξοδα της τελετής, ενώ η μπάντα του Δήμου θα συνοδεύσει τον εκλιπόντα στην τελευταία του κατοικία.
Αντί στεφάνων τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα δοθούν σε ίδρυμα της πόλης, όπως ήταν και η επιθυμία της οικογένειας του Λευτέρη Αμπαδιωτάκη. Συγκεκριμένα, η οικογένεια του εκλιπόντος έχει εκφράσει την παράκλησή της προς όλους όσοι επιθυμούν να τιμήσουν τη μνήμη του, αντί στεφάνων να ενισχύσουν οικονομικά το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας-Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία (ΚΗΦΑΑΜΕΑ).

Στην προσωπικότητα και το έργο του Λευτέρη Αμπαδιωτάκη, που υπήρξε αντιδήμαρχος αγροτικών θεμάτων, αναφέρθηκαν οι επικεφαλής όλων των δημοτικών παρατάξεων τονίζοντας τον ήπιο χαρακτήρα του και την άριστη γνώση των αγροτικών θεμάτων που είχε ως γεωπόνος, την οργάνωση και τον σχεδιασμό που επιδείκνυε στην άσκηση των καθηκόντων του με χαρακτηριστικό παράδειγμα την επιτυχή διοργάνωση όλα αυτά τα χρόνια της έκθεσης “Αγροτικός Αύγουστος” και της σχετικής έκδοσης που ο ίδιος επιμελούνταν. Στο πλαίσιο αυτό, χθες, μοιράστηκε σε όλο το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων η φετινή έκδοση της έκθεσης “Αγροτικός Αύγουστος” που θα διανεμηθεί και σε όλους τους συμμετέχοντες της έκθεσης, έπειτα από επιθυμία του εκλιπόντος.
Μάλιστα ο πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Χανίων Γιώργος Μαρακάκης πρότεινε ο επόμενος “Αγροτικός Αύγουστος” να είναι αφιερωμένος στη μνήμη του Λευτέρη Αμπαδιωτάκη, που τόσα χρόνια εργάστηκε άοκνα ώστε ο θεσμός να επιτύχει.

Ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μανώλης Φραγκάκης αναφέρθηκε στην εντιμότητα, στην εργατικότητα και προσφορά του εκλιπόντος στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αφήνοντας το στίγμα του ως δήμαρχος Νέας Κυδωνίας τη δεκαετία του ’90 και ως αντιδήμαρχος στον Δήμο Χανίων. «Ήταν ο άνθρωπος που είχε την καλύτερη σχέση με όλους εμάς, αλλά και τους συμπολίτες μας. Χάσαμε έναν συνάδελφο, έναν φίλο. Η απώλειά του θα είναι σημαντική διότι ο Δήμος Χανίων έχασε ένα ικανότατο στέλεχός του», ανέφερε.
Ο δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης εξέφρασε τη βαθιά συγκίνησή του για τον θάνατο του αγαπημένου του φίλου, συνεργάτη και συνοδοιπόρου. «Ενός ανθρώπου που έδωσε εξετάσεις και έχει πάρει καλό βαθμό σε όλες του τις δραστηριότητες ως πρόεδρος κοινότητας Γαλατά και μετέπειτα δήμαρχος Νέας Κυδωνίας, ως αντιδήμαρχος του Δήμου Χανίων. Εχω πολλά διδαχτεί τα τελευταία χρόνια από τη συνεργασία μας. Ο Δήμος θα είναι φτωχότερος από την απώλεια του Λευτέρη Αμπαδιωτάκη», ανέφερε ο κ. Σκουλάκης που πρότεινε την αναβολή της συνεδρίασης του Συμβουλίου για την ερχόμενη Πέμπτη.

Ο κ. Αρης Παπαδογιάννης εξέφρασε τη θλίψη του για τον χαμό ενός σημαντικού Χανιώτη που προσέφερε πάρα πολλά στην Αυτοδιοίκηση, με το ξεχωριστό ήθος, τη μοναδική ευγένεια και εργατικότητα που τον χαρακτήριζε. «Ήταν ένας άνθρωπος που ήξερε να εργάζεται χωρίς να προκαλεί. Είναι μεγάλη απώλεια για τον Δήμο Χανίων ο χαμός του Λευτέρη Αμπαδιωτάκη», ανέφερε.
Ο κ. Τάσος Βάμβουκας επεσήμανε πως ο Δήμος Χανίων έχασε έναν σημαντικό άνθρωπο, αφοσιωμένο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με μεγάλη προσφορά στα κοινά. «Ήταν ένας άνθρωπος πραγματικά ξεχωριστός, που πρόσφερε στην πόλη του, ασκώντας με συνέπεια και ειλικρίνεια τα καθήκοντά του, αγαπητός σε όλο το Δημοτικό Συμβούλιο και την τοπική κοινωνία», σημείωσε.
Ο κ. Μιχ. Κυνηγός στάθηκε στην προσωπικότητα του Λευτέρη Αμπαδιωτάκη, το πείσμα και την επιμονή του, κάνοντας λόγο για έναν χαρισματικό και οραματιστή άνθρωπο.
Τέλος, ο κ. Νίκος Παπαντωνάκης μίλησε για έναν φίλο που, παρά τις επιμέρους διαφωνίες σε αυτοδιοικητικό επίπεδο, πάντα υπήρχε καλή συνεργασία. «Η απώλεια του Λευτέρη Αμπαδιωτάκη θα είναι απώλεια για την Τοπική Αυτοδιοίκηση», ανέφερε.
Να σημειωθεί ότι στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την ερχόμενη Πέμπτη θα συζητηθεί και το θέμα των Σύρων προσφύγων που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα Χανιά έπειτα από πρόταση του δημοτικού συμβούλου της αντιπολίτευσης κ. Κουρούση.

 

1 Comment

  1. τα θερμα μου συλλυπητηρια στην οικ/νεια του, και το διοικητηκο συμ/λιο του δημου χανιων, για τον αδικο χαμο του φιλου λευτερη αμπαδιωτακη :

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες