Παρασκευή, 14 Μαΐου, 2021

Ηλιάνα

Η Ηλιάνα είναι μια κοπέλα από την Ταϊτή, που κάποτε την γνώρισε ο ικέτης αυτού του δημοσιεύματος. Παρακάλεσε να γραφτεί, μιας και την έχασε, για να ταξιδέψουν τα ψηφιακά δεδομένα στο μικροσύμπαν της ψηφιακής τεχνολογίας, μήπως συναντηθούν με κάποια δικά της….

ΗΛΙΑΝΑ

Εσείς δώστε της όποιο όνομα θέλετε για να την φέρετε πιο κοντά σας. Δώστε της το όνομα της γυναίκας που αγαπήσατε πιο πολύ απ΄όλες που γνωρίσατε. Αυτής που σας έκανε να ξενυχτήσετε, να ονειρευτείτε, να πονέσετε, και μετά, με μια κουβέντα της να τα ξεχνάτε πάλι όλα. Πάντως όποιο όνομα και αν της δώσετε, η γυναίκα που είναι στραμμένα τα μάτια ετούτης της γραφής, λέγεται Ηλιάνα.

Δεν έχει κάποια ιστορία, θα μπορούσε η σελίδα να ήταν λευκή και ο κάθε ένας από εσάς να γράψει την δική του ιστορία. Η Ηλιάνα της ζωής μας είναι αυτή που μας ξεσηκώνει, μας ηρεμεί, μας ταράζει, που γίνεται Μούσα, δεν ζητάει πολλά και παράλληλα τα θέλει όλα. Όταν απολαμβάνει την ζωή την ξεζουμίζει, νομίζεις ότι η ζωή θα τελειώσει και δεν θα έχει αύριο. Και την επομένη, να η ζωή πάλι ολοζώντανη μπροστά της.

Αν κοιτάξετε τα μάτια της θα χαθείτε σε αυτά, που μέσα τους κρύβουν μύρια χαμένα παλληκάρια. Δεν τα γνώρισε ποτέ, απλά αυτά τόλμησαν κάποια στιγμή, να κοιτάξουν τα μάτια της και χάθηκαν σε αυτά. Αν σας φιλήσει με τα γυαλιστερά της χείλη, τότε θα καταλάβετε ότι η ιστορία του Οδυσσέα με την Καλυψώ ήταν αληθινή. Αν την ακούσετε να τραγουδάει θα την γνωρίσετε από το σίγμα που κολλάει στο στόμα της και τότε θα πιστέψετε και στις σειρήνες.

Δεν είναι ξωτικό, ούτε νεράιδα, είναι ένα ποίημα γραμμένο επάνω σε μια γυναικεία ύπαρξη, που γράφτηκε από τους καλλίτερους ποιητές στον κόσμο. Κάποτε την είδαν να χορεύει, έτσι απλά να περιστρέφεται αλλά όταν σήκωσε τα χέρια της ψηλά, αγκάλιασε τα αστέρια και άρχισε το σύμπαν να στροβιλίζεται μαζί της στο χορό.

Πάλεψε πολύ να σταθεί στα πόδια της κι αυτό την καθυστέρησε, γι αυτό έρχεται πάντα αργά. Όποτε την ζητάτε λείπει και όποτε την θέλετε, μπορεί να ζητάει το ίδιο αλλά αργεί, αργεί πολύ. Όταν έρχεται, η παρουσία της σε αναστατώνει και οι παλμοί της καρδιάς γίνονται επικίνδυνα γρήγοροι.

Τις αρέσουν τα ταξίδια με προορισμό σε εσάς και ταξιδεύει μερόνυχτα αγόγγυστα για να σας συναντήσει. Όταν όμως είναι μακρυά, μες το μυαλό ακούγονται απαλά τα βήματά της να κρυφακούν τις σκέψεις σας και μετά να σας ψιθυρίζει και τις δικές της μέχρι το πρωί.

Αν καταφέρετε και περπατήσετε μαζί της έστω και ένα βράδυ την οδό ευτυχίας, που βρίσκεται σε ένα ύψωμα δίπλα από την θάλασσα, να είστε ικανοποιημένοι, γιατί θα γεμίσει το υπόλοιπο της ζωής σας. Μην ζητήσετε τίποτα άλλο είναι ήδη αργά.

Σημ.:. Καλέ μου και αθεράπευτε Ζαν Ρομπέρ, εύχομαι η επιθυμία σου να πραγματοποιήθηκε.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες