Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου, 2023

Ηλεκτροκίνητο SUV με αυτονομία 400 χλμ.

Η προστασία του περιβάλλοντος είναι επιτακτική ανάγκη και οι αυτοκινητοβιομηχανίες εξελίσσουν συνεχώς τις εναλλακτικές πήγες ενέργειας. Στο προσκήνιο είναι και η ηλεκτροκίνηση των οχημάτων. Πρόκειται για μια προσπάθεια που περιλαμβάνει την δημιουργία αυτοκινήτων διαφόρων τύπων τα οποία κινούνται μόνο με ηλεκτρικούς κινητήρες. Οι μονάδες παραγωγής ενέργειας με μηδενικούς ρύπους έχουν πολλά πλεονεκτήματα αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημα στην ανάπτυξη τους αποτελεί η συνεχής τροφοδοσία τους με ηλεκτρικό ρεύμα.
Η τροφοδοσία τους επιτυγχάνεται από συστοιχίες μπαταριών οι οποίες βρίσκονται στο κάτω μέρος του αυτοκινήτου. Η τοποθέτηση τους απαιτεί ειδική μελέτη γιατί πρέπει να καλύπτουν και τις προδιάγραφες ασφάλειας. Η πρόοδος στην ανάπτυξη των μπαταριών είναι ιδιαίτερα δαπανηρή και τα μέχρι τώρα αποτελέσματα κρίνονται ικανοποιητικά. Περιορίστηκαν το βάρος, οι διαστάσεις και αυξήθηκαν οι τεχνικές τους προδιάγραφες. Όμως υπάρχουν ακόμη πολλά περιθώρια βελτίωσης. Ενώ ανασταλτικός παράγοντας παραμένει και το υψηλό κόστος.
Η Mitsubishi, επικεντρώνει τις δυνάμεις της για να αναπτύξει ένα πρωτότυπο το οποίο ανήκει στη κατηγορία των SUV. To eX Concept, εξοπλίζεται με την επόμενη γενιά του συστήματος EV, η οποία προσφέρει αυτονομία μέχρι και 400 χλμ. Δηλαδή, μετά από μια πλήρη φόρτιση, το ιαπωνικό όχημα ελεύθερου χρόνου έχει την δυνατότητα να διανύσει μια απόσταση 400 χλμ. Βέβαια αυτή είναι η εργοστασιακή μέτρηση, η οποία γίνεται κάτω από ειδικές συνθήκες κίνησης και με το ελάχιστο δυνατό βάρος.
Επίσης η ιαπωνική μάρκα που έχει εμπειρία 50 χρονών στην ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης εξελίσσει και το σασί του plug-in υβριδικού EV Outlander PHEV.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα