Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2022

Υγιής η μικρή προσφυγοπούλα που σώθηκε από το ναυάγιο

Την αγάπη ολόκληρης της Ελλάδας κατάφερε να κερδίσει η μόλις 17 μηνών προσφυγοπούλα η μικρή Νάντια που κατάφερε να βγει ζωντανή μετά από την περιπέτειά τη στο ναυάγιο ανοικτά της Κρήτης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδα ΕΘΝΟΣ το κοριτσάκι χαίρει πλέον άκρας υγείας ενώ μετά από δύο και πλέον εβδομάδες παραμονής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου θα μεταφερθεί στο Κέντρο βρεφών «Μητέρα» στην Αθήνα, το οποίο έχει οριστεί ως προσωρινός επίτροπος για την επιμέλεια του παιδιού μέχρι να ολοκληρωθούν οι δικαστικές διαδικασίες για την τύχη του.

Η περίπτωσή της είναι ένα από τα θαύματα της ζωής. Οι γονείς της πνίγηκαν μαζί με άλλους περίπου 490 μετανάστες που επέβαιναν σε πλοιάριο, το οποίο διακινητές εμβόλισαν στα διεθνή ύδατα της Μάλτας στις αρχές Σεπτεμβρίου. Η τραγική μάνα, πριν χαθεί για πάντα στα νερά της Μεσογείου, εμπιστεύθηκε το κοριτσάκι στα χέρια της 19χρονης Dooa Al Zamel από τη Συρία η οποία είχε πέσει στη θάλασσα με σωσίβιο. H 19χρονη και το παιδί βρέθηκαν να παλεύουν με τα κύματα,  για τέσσερις ημέρες και τρεις νύχτες μέχρι που διασώθηκαν από παραπλέοντα εμπορικά πλοία.

Σήμερα πια το παιδί έχει αποθεραπευτεί πλήρως. Απολαμβάνει τα χάδια και την ζεστασιά των ανθρώπων του νοσοκομείου, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή το αγκάλιασαν με αγάπη. Από την ιατρική υπηρεσία δρομολογούνται τώρα οι διαδικασίες για την μεταφορά της στην Αθήνα. Πιθανότατα σήμερα ή αύριο θα μεταφερθεί αεροπορικώς στην πρωτεύουσα προκειμένου να φιλοξενηθεί στο Κέντρο Βρεφών «Μητέρα».

 


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα