Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου, 2020

«Η ζωή σε τέσσερις πράξεις»

Τι θέλω; Στ’ αλήθεια τι θέλω στη ζωή μου; Ξέρω; Και πώς θα ξέρω τι θέλω; Σκέφτομαι και ξανασκέφτομαι μέχρι που ξαγρυπνώ τις νύκτες προσπαθώντας να ανακαλύψω τι θέλω.

Eχω! Πολλά έχω. Διάφορα, σημαντικά και ασήμαντα έχουν συσσωρευτεί στη ζωή μου, χρόνο με το χρόνο, μέρα με τη μέρα κάτι ακόμα προστίθεται. Αυτή η πρόθεση γεγονότων και αντικειμένων έχει βαρύνει πια η ζωή μου και συγκρούονται τα έχω με τα θέλω μου. Πώς να διαχωρίσω τα έχω με τα θέλω. Μου ‘ρθε μια ιδέα. Αφού η πρόσθεση έχει γίνει με το γνωστό αποτέλεσμα και ερήμην μου, ας κάνω τώρα συνειδητοποιημένα την επόμενη πράξη, θα κάνω αφαίρεση. Όλα στη ζωή μας είναι μαθηματικά.

Η γλώσσα του σύμπαντος είναι οι αριθμοί. Δεν φαντάζομαι να κάνω λάθος στο αποτέλεσμα. Τι στο καλό. Από το σχολείο, από το δημοτικό ακόμη, έχω μάθει καλά τις τέσσερις πράξεις.
Θα αφαιρέσω από αυτά που έχω, τι δεν θέλω, και θα μου μείνουν αυτά που θέλω. Και αν θέλω κι άλλα θα προσθέσω. Ξέρω καλή αριθμητική. Θα κάνω και πολλαπλασιασμό.

Αν αφαιρέσω ότι δεν θέλω, αν προσθέσω τα σημαντικά θέλω θα πολλαπλασιαστούν η χαρά, η αγάπη, το χρήμα, οι φίλοι. Και μετά θα γίνει και η τελευταία πράξη, η διαίρεση. Θα μοιράσω χαρά από τη χαρά μου, αγάπη από την αγάπη μου, χρήμα από τα χρήματά μου.
Αν κάνω σωστά όλες τις πράξεις θα έχω τα σωστά αποτελέσματα. Μα αν πάλι κάνω λάθος θα ξαναπροσπαθήσω.

Αρχίζω από την αφαίρεση, στην πρόσθεση που έχει γίνει με τα λάθη της.
Αφαιρώ τη μοναξιά, την πλήξη και την αδράνεια, ξεριζώνω τις κακές πεποιθήσεις που είχαν προστεθεί στα νεανικά μου χρόνια, και να το αποτέλεσμα. Θέλω να έχω φίλους, να δημιουργώ, θέλω να εξελιχθώ. Θέλω να ‘χω ευημερία. Αφαιρώ, με χρησιμοποιούν και τα περιμένουν όλα από μένα. Προσθέτω, θέλω να έχω προσωπικό χρόνο και να κάνω πράγματα για μένα, για την υγεία μου, την ισορροπία μου, την εξέλιξή μου. Οπότε, θα πολλαπλασιαστούν, η ψυχοσωματική μου ισορροπία και όλα τα άλλα που θέλω και έτσι θα έχω να μοιράζω. Είμαι καλή στην αριθμητική, εξάσκηση χρειάζεται και μνήμη.
Παραίνεση: Για να μη σας βγει δεκαδικός στο αποτέλεσμα, προσέξτε, οι αριθμοί να είναι ακέραιοι και άρτιοι. Όχι λίγο θέλω, λίγο μπορώ, λίγο πρέπει. Όλα και ολόκληρα.
Επιτρέπεται να χρησιμοποιήσετε κομπιουτεράκι, αλλά προσοχή, μην πατήσετε λάθος κουμπιά. Όσο μπορείτε, αποφύγετέ το. Δουλέψτε με το μυαλό το εσωτερικό σας κομπιουτεράκι.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες