Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Η βασιλόπιτα του Συνδέσμου των Πολιτικών Συνταξιούχων Νομού Χανίων

«Αίσιον, Ευοίωνο και Ευτυχές το 2023»
Την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023 στο κέντρο Κονάκι ο Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων Νομού Χανίων έκοψε την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτά του.
Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου, κύριος Γεώργιος Νικολουδάκης, στον χαιρετισμό και τις ευχές του για τον καινούριο χρόνο ανέφερε χαρακτηριστικά: «Τηρούμε τις παραδόσεις. Είμαστε παρόντες στους αγώνες για τις διεκδικήσεις μας. Διεκδικούμε μια καλύτερη ζωή των απομάχων της ζωής, που πρόσφεραν το είναι τους στην υπηρεσία του πολίτη από το μετερίζι τους».

Ανέφερε επίσης ότι το Δ.Σ. πήρε την απόφαση να τιμήσει την Αντιπρόεδρό του κυρία Θάλεια Νικολακάκη – Μαυρεδάκη, για την επί μια εικοσαετία προσφορά της ως Μέλος, Γραμματέας και Αντιπρόεδρος, ύστερα από δήλωσή της ότι δε θα είναι υποψήφια στις επικείμενες εκλογές του Συνδέσμου, και να της απονείμει τιμητική πλακέτα.
Η τιμώμενη κ. Θάλεια, η οποία πάντα «θάλλει» με το χαμόγελό της, την καλοσύνη της και την αγάπη της, πάντα παρούσα και ακούραστη, με σεμνότητα απάντησε χαρακτηριστικά ότι: «Όλα τα χρόνια απλώς έκανα το καθήκον μου και ο Σύνδεσμος δε μου οφείλει, ενώ εγώ οφείλω πολλά στον Σύνδεσμο Πολιτικών Συνταξιούχων Νομού Χανίων».
Ο Σύνδεσμος είχε αποφασίσει να τιμηθούν επίσης και οι δύο προηγούμενοι Πρόεδροί του, ο εκλιπών Ιωάννης Λουπάκης και ο Εμμανουήλ Νικολακάκης, οι οποίοι υπηρέτησαν τον Σύνδεσμο με επιτυχία και πολύ ζήλο. Η εκδήλωση αυτή αναβλήθηκε για τους λόγους που ανέφερε ο Πρόεδρος.
Παρών στην εκδήλωση και ο Βαγγέλης Κακατσάκης με προσφορά του βιβλίου του «Πότε θα κάμει ξαστεριά».
Το φλουρί της πίτας ήταν μια ασημένια εικόνα της Ζωοδόχου Πηγής, προστάτιδας του Συνδέσμου, και το κέδρισε ο κ. Κατάκης.
Σημειώθηκε επίσης η απουσία πολλών μελών λόγω covid-19 και γιατί τα τελευταία χρόνια «έβαλε ο Θεός σημάδι τους δασκάλους-ες στα Χανιά…» και όχι μόνο. Ο Γερω-Δάσκαλος, κ. Ιγγλεζάκης Βασίλης, ήταν παρών με μήνυμά του.
Παρόλα αυτά το κέφι κορυφώθηκε στην πίστα με μουσική, χορό και τραγούδια, ύστερα από το υπέροχο μενού που απολαύσαμε!
Και του χρόνου με υγεία!
Καμαροχαίρομαί σας!

Πέτρος Πανηγυράκης δάσκαλος


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα