Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024

Η βασιλόπιτα του ιδρύματος “Αγία Σοφία” στον Τζιτζιφέ

Η επαρχία Αποκορώνου είναι μία περιοχή του νομού Χανίων ιδιαίτερα ευνοημένη λόγω θέσης, φυσικού περιβάλλοντος, ιστορίας και πολιτιστικής παράδοσης.
Είναι συνδετικός κρίκος της πόλης των Χανίων με τις άλλες πόλεις της Κρήτης και όλη την επαρχία διασχίζει η εθνική οδός (με τα προβλήματά της) από το Πλατάνι μέχρι τον Μουσέλα Ποταμό. Από νότια ο ορεινός όγκος των Λευκών Ορέων και από βόρεια οι μαγευτικές παραλίες της περικλείουν μια εύφορη ενδοχώρα με πολλούς οικισμούς, οι οποίοι έχουν τη δική τους ιστορία και πολιτισμό και τα δικά τους φαράγγια και μνημεία.
Στο κέντρο του Αποκόρωνα έκανε προσφορά ο Μακαριστός Ειρηναίος το ΚΟΙΝΟΦΕΛΕΣ ΙΔΡΥΜΑ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ, για να είναι το Σπίτι του Αποκόρωνα, η Βουλή του Αποκόρωνα. Εδώ στεγάζεται και το μοναδικό Ινστιτούτο Επαρχιακού Τύπου με την πανελλήνια ακτινοβολία του, με πρόεδρό του τον συνεπαρχιώτη μας και ιδρυτή των Χανιώτικων Νέων, Γιάννη Γαρεδάκη.
Είναι γνωστές οι δράσεις στον χώρο αυτόν, στα σαράντα χρόνια που έχουν περάσει, για την ιστορία και τον πολιτισμό της επαρχίας και οι προσπάθειες για την ανάπτυξή της, όπως επισημάνθηκε από τον γράφοντα στα ΕΙΡΗΝΑΙΑ 2019 στο Νεροχώρι, γενέτειρα του ιδρυτή του Ιδρύματος, με τη βοήθεια όλων των φορέων της επαρχίας, Κοινοτήτων, Δήμων, στη συνέχεια και τώρα Δήμου Αποκορώνου, των Πολιτιστικών Συλλόγων, Ενοριών, ΕΤΑΝΑΠ, Ενώσεων Συνεταιρισμών και Επιχειρηματιών.
Οι Αποκορωνιώτες οφείλουν με την παρουσία τους να συνδράμουν το Ίδρυμα, ώστε να συνεχίσει την πορεία για την προβολή της ιστορίας και του πολιτισμού της επαρχίας. Θα στηρίξουν, επίσης, το Πρόγραμμα “Βοήθεια στο σπίτι”, ένα πολύ σημαντικό πρόγραμμα κοινωνικής αλληλεγγύης του Ιδρύματος.
Η παρουσία όλων σας στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας του Ιδρύματος Αγία Σοφία, που θα ευλογήσει ο Σεβασμιότατος Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός, Πρόεδρος του Ιδρύματος, θα επιβεβαιώσει τα αισθήματά σας.
Καμαροχαίρομαί σας!


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα