Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου, 2022

Η Τράπεζα Τροφίμων Κρήτης για τη Διεθνή Ημέρα Ενημέρωσης για την Απώλεια και τη Σπατάλη Τροφίμων

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Ενημέρωσης για την Απώλεια και τη Σπατάλη Τροφίμων (ΟΗΕ, 29η Σεπτεμβρίου) ο «Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου & Ν. Ηρακλείου» βρίσκεται έμπρακτα στην πρώτη γραμμή των πρωτοβουλιών για την εξάλειψή ή έστω ελαχιστοποίηση του φαινομένου, έχοντας τη διαχειριστική ευθύνη της Τράπεζας Τροφίμων Κρήτης-Ίδρυμα για την Καταπολέμηση της πείνας και της σπατάλης, την οποία ίδρυσε στο Ηράκλειο τον περασμένο Μάιο.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση «ηδη στο πρώτο τρίμηνο λειτουργίας της, προωθήθηκαν περισσότεροι από δύο τόνοι τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης σε Δομές και Ιδρύματα που σιτίζουν ωφελούμενούς τους, που προσέφεραν συνεργαζόμενες εταιρείες και σούπερ μάρκετ πριν αυτά λήξουν.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, 795 εκατομμύρια άνθρωποι συνεχίζουν να πεινούν, 3 δισεκατομμύρια δεν διαθέτουν χρήματα για υγιεινή διατροφή ενώ το 45% των παιδικών θανάτων ηλικίας κάτω των πέντε, οφείλεται σε κακή διατροφή. Την ίδια ώρα, το 1/3 της τροφής παγκοσμίως χάνεται μετά τη συγκομιδή, σε 1 τρισ. δολάρια εκτιμάται ετησίως σε όλο τον κόσμο η αξία της σπατάλης τροφίμων ενώ η μέση ελληνική οικογένεια πετά ετησίως περισσότερες από 460 μερίδες φαγητού αξίας 1000 ευρώ (Πηγές: FAO, ΔΕΑΠΤ 2021-2022).

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Ενημέρωσης, η πρόεδρος του Συνδέσμου κα. Μαίρη Παχιαδάκη ανέφερε ότι «η Τράπεζα Τροφίμων Κρήτης στηρίζει με θέρμη τους στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ για μείωση της σπατάλης τροφίμων κατά 50% έως το 2030 γι’ αυτό παρακινούμε κάθε Φορέα και πολίτη να συνδράμουμε από κοινού στην επίτευξη του στόχου αυτού»»


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα