Δευτέρα, 20 Μαρτίου, 2023

Η Τουρκία θα μας επιτεθεί!

Κύριε διευθυντά, αγαπητοί συμπολίτες,
με ευθύνη της γείτονος οι σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας επιδεινώνονται συνεχώς. Μας απειλούν ότι θα έλθουν ένα βράδυ να καταλάβουν τα νησιά μας!
Οι ιθύνοντες της Τουρκίας δεν υπολογίζουν ούτε ΝΑΤΟ, ούτε Ευρωπαϊκή Ένωση, ούτε καλή γειτονία και συνεργασία με τη χώρα μας!
Στο εσωτερικό της Τουρκίας υπάρχει κλίμα απαξίωσης και περιφρόνησης για τη χώρα μας που μεταφράζεται σε ολοένα περισσότερες αμφισβητήσεις και παραβιάσεις!
Σήμερα η Τουρκία θυμίζει τη Γερμανία πριν τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο όπου σε κατάσταση αλλοφροσύνης ζητούσε ζωτικό χώρο και πόλεμο με τους γείτονες της! Η χώρα μας εν όψει αυτής της κατάστασης πρέπει θα πολεμήσει για την εδαφική της ακεραιότητα και την αξιοπρέπειά της!
Πολλοί πιθανόν να πουν ότι υπερβάλλω, αυτά γίνονται συνέχεια, δεν γίνεται πόλεμος, κ.λπ., κ.λπ.!
Συμπατριώτες, μακάρι στο πλαίσιο του αμοιβαίου σεβασμού των συνόρων να μην ξεσπάσει πόλεμος !
Μακάρι οι λαοί Ελλάδας – Τουρκίας να βγουν στο προσκήνιο και να μην επιτρέψουν στους κυρίους Ερντογάν – Μπακτσελί να προκαλέσουν αιματοχυσία στους λαούς μας!
Όμως τα πράγματα δεν φαίνεται να είναι έτσι!
Οι Τούρκοι θέλουν με κάθε τίμημα να καταλάβουν τα νησιά μας! Έτσι υπολογίζει ο “κουμπάρος” (τότε που έγινε κουμπάρος με τον τότε πρωθυπουργό Καραμανλή είμασταν καλοί! Τώρα γίναμε κακοί!) Ερντογάν να κερδίσει τις εκλογές στη χώρα του τον επόμενο χρόνο!
Ταυτόχρονα αξιοποιεί την επιδείνωση των σχέσεων Ελλάδας – Ρωσίας, λόγω των όπλων που στείλαμε στην Ουκρανία!
Και κάτι ακόμη: Η Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν έχουν άριστες σχέσεις μεταξύ τους! Το φυσικό αέριο που αγοράζουμε από το Αζερμπαϊτζάν έρχεται στην χώρα μας μέσω Τουρκίας!
Αμφιβάλλει κανείς ότι σε περίπτωση πολέμου, η Τουρκία θα κλείσει την στρόφιγγα του φυσικού αερίου προς την χώρα μας ;
Βέβαια η χώρα μας γνωρίζοντας όλα τα σχέδια και τις προθέσεις της Τουρκίας με ηρεμία προετοιμάζεται για κάθε ενδεχόμενο θωρακίζοντας τα νησιά και τα σύνορά της!
Με εκτίμηση
Μιχάλης Πατσουράκης


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

3 Comments

 1. Δεν θα υπάρξει αυτός ο πόλεμος Μιχάλη. Βλέπεις ποιες θυσίες κάνει ο δυτικός κόσμος για να μην επιτρέψει στην Ρωσία να επεκταθεί προς την δύση και να σκεφτείς πως η Ουκρανία δεν είναι ΕΕ ούτε Ελλάδα που είναι ΕΕ και η μητέρα του δυτικού κόσμου. Αν δεν είχε η Ρωσία πυρηνικά όπλα, οι δυτικές χώρες θα είχαν λάβει και ενεργά μέρος στον πόλεμο της Ουκρανίας και θα είχαν νικήσει τη Ρωσία στο πιτς φιτίλι. Η Τουρκία όμως δεν είναι Ρωσία και δεν έχει πυρηνικά όπλα, αν κάνει την τρέλα να επιτεθεί στην Ελλάδα, αυτό θα εκληφθεί ως επίθεση σε Ευρώπη και δυτικό κόσμο και η αντίδραση του δυτικού κόσμου θα ήταν μοιραία για την Τουρκία που απλά θα έπαυε πολύ γρήγορα να υπάρχει ως η χώρα που είναι τώρα. Δεν ζούμε πια στις αρχές του προηγούμενου αιώνα Μιχάλη, οι χώρες του δυτικού κόσμου δεν είναι πια εχθροί μεταξύ τους ( η Τουρκία δεν είναι δυτικός κόσμος ), έχουν κοινά ιδεώδη και κοινά συμφέροντα και αυτά θα τα υποστηρίζουν μαζί εκεί που κινδυνεύουν από εξωτερικούς εχθρούς. Πιστεύω πως τα ξέρουν όλα αυτά στην Τουρκία και πρόκειται απλά για πολύ θόρυβο για να ξεχνά ο κόσμος την τραγική οικονομική κατάσταση στην οποία η κυβέρνηση οδήγησε τη χώρα, φυσικά και η αντιπολίτευση δεν θέλει να υστερεί σε πατριωτικές φανφάρες.

  • Αγαπητέ Γιώργο, ευχαριστώ γιά το ενδιαφέρον σχόλιο σου!
   Δυστυχώς πολλές ευρωπαϊκές χώρες έχουν συνάψει εμπορικές συμφωνίες με την Τουρκία και της πουλάνε όπλα. Ταυτόχρονα οι Ευρωπαίοι γνωρίζουν ότι αυτά τα όπλα πιθανόν να χρησιμοποιηθούν εις βάρος της χώρας μας!
   Γιώργο η Τουρκία έχει αρπακτικές διαθέσεις και συνάμα μακρόπνοη εξωτερική πολιτική!
   Γιά αυτούς και άλλους λόγους διατηρώ τις ανησυχίες μου και εύχομαι η χώρα μας να θωρακίζεται και να είναι σε ετοιμότητα ανά πάσα στιγμή!

 2. Πως οι Ευρωπαίοι πουλάνε όπλα στην Τουρκία δεν σημαίνει πως θα αφήσουν την Τουρκία να επιτεθεί με αυτά στην Ευρώπη. Αλλά λόγο για ανησυχία βέβαια έχουμε, το παράλογο ποτέ δεν ξέρεις που θα οδηγήσει. Δηλαδή δεν μπορούμε να είμαστε απολύτως σίγουροι πως η Τουρκία δεν θα κάνει το γι’ αυτήν μοιραίο λάθος να επιτεθεί στην Ευρώπη, πάντως είναι πολύ απίθανο.. .

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα