Σάββατο, 27 Νοεμβρίου, 2021

Η τιμωρία της ύπνωσης

«Το πρόβλημα δεν είναι ότι ο Τζώνυ δεν μπορεί να διαβάσει. Το πρόβλημα δεν είναι καν ότι ο Τζώνυ δεν μπορεί να σκεφτεί. Το πρόβλημα είναι ότι ο Τζώνυ δεν ξέρει τι σημαίνει σκέφτεται. Το μπερδεύει με αυτό που αισθάνεται».
Thomas Sowell

Υπάρχουν χίλια δυο πράγματα που εμποδίζουν τον άνθρωπο να ξυπνήσει και να καταλάβει. Άλλα τόσα που τον κρατάνε δέσμιο των ονείρων του. Για να ενεργήσουμε συνειδητά με την πρόθεση να ξυπνήσουμε, είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε τη φύση των δυνάμεων που μας κρατάνε σε αυτή την κατάσταση του ύπνου. Πρώτα από όλα πρέπει να κατανοήσουμε ότι ο ύπνος μέσα στον οποίο ζουν οι άνθρωποι δεν είναι φυσιολογικός, αλλά ειναι μια ύπνωση. Ο άνθρωπος είναι υπνωτισμένος και αυτή η υπνωτική κατάσταση διατηρείται και ενισχύεται συνέχεια μέσα του. Θα έλεγε κανείς ότι υπάρχουν δυνάμεις που έχουν συμφέρον να κρατάνε τον άνθρωπο σε κατάσταση ύπνωσης και να τον εμποδίζουν να βλέπει την αλήθεια και να καταλαβαίνει τη θέση του.
Υπάρχει ένας ανατολίτικος μύθος για έναν πάμπλουτο μάγο που είχε πολλά πρόβατα. Ο μάγος αυτός όμως ήταν και πολύ τσιγκούνης. Δεν ήθελε να πάρει βοσκούς, ούτε να στήσει φράχτη γύρω από το λιβάδι που βοσκούσαν τα πρόβατα του. Έτσι τα πρόβατα συχνά έμπαιναν στο δάσος και πήγαιναν από εδώ κι από εκεί, έπεφταν σε χαράδρες κλπ . Ήθελαν να ξεφύγουν γιατί ήξεραν ότι ο μάγος ήθελε το κρέας και την προβιά τους και αυτό δεν τους άρεσε. Τελικά ο μάγος βρήκε τη λύση. Υπνώτισε τα πρόβατα του και τους υπέβαλε, πρώτα από όλα την ιδέα ότι ήταν αθάνατα, ότι δεν πάθαιναν κακό όταν τα έγδερναν, ότι δήθεν αυτό αντίθετα ήταν καλό γι’ αυτά. Ύστερα τους υπέβαλε την ιδέα ότι ο μάγος ήταν καλό αφεντικό που αγαπούσε το κοπάδι του τόσο πολύ ώστε ήταν έτοιμος να κάνει τα πάντα στον κόσμο για χάρη τους. Έπειτα τους υπέβαλε την ιδέα ότι αν τους συνέβαινε κάτι αυτό δε θα συνέβαινε εκείνη τη στιγμή και οπωσδήποτε όχι εκείνη τη μέρα οπότε δεν ήταν ανάγκη να το σκέφτονται. Επίσης τους υπέβαλε την ιδέα ότι δεν ήταν καθόλου πρόβατα, αλλά τα έπεισε ότι ήταν λιοντάρια, άλλα ότι ήταν αετοί, άλλα ότι ήταν άνθρωποι και άλλα ότι ήταν μάγοι. Και μετά από αυτό τελείωσαν όλες οι έγνοιες και οι στεναχώριες του με τα πρόβατα. Ποτέ δεν ξαναφευγαν πια, αντίθετα περίμεναν ήσυχα την ώρα που ο μάγος θα τους ζητούσε το κρέας και το τομάρι τους. Ο μύθος αυτός είναι μια πολύ καλή ερμηνεία της κατάστασης του ανθρώπου.
Η δεκτικότητα στις επιρροές,η αναστολή της συνείδησης μας και του βουλητικού ελέγχου είναι η ύπνωση. Χαρακτηριστικά τα οποία δεν είναι καθόλου δύσκολο να παρατηρήσουμε στους ανθρώπους γύρω μας.
Περνάμε σχεδόν όλη τη ζωή μας σε ύπνωση, η οποία μας αποπροσανατολίζει από την ιδέα του ανθρώπου, από τις δυνάμεις μας , από την πίστη της θείας προέλευσης μας. Για να επιστρέψουμε στην κανονική μας κατάσταση θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε τη δύναμη μας, να πιστέψουμε στην κρίση μας και να ξεκινήσουμε να χρησιμοποιούμε και να ακολουθούμε το δικό μας τρόπο σκέψης.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα