Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου, 2022

Η… τιμή τιμή δεν έχει κι ο τρελός που τα ’χει 400

Περιβαλλοντικό συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στα Χανιά από 27 έως 30 Σεπτεμβρίου!
«Τι κρίμα!» σκέφτομαι.
Κρίμα που δεν έχουμε κάνα δυο πεντάστερα – εξάστερα ξενοδοχεία εντός ή και στα πέριξ στο Φαράγγι της Σαμαριάς -ακόμη καλύτερα απάνω στον Γκίγκιλο- να μπορούμε να τους… φιλοξενήσουμε τους σύνεδρους!
Πόσο μπροστά από την εποχή μας θά ’μαστανε! Για σκέψου!
Να μπορούμε να μιλούμε για την αξία του Περιβάλλοντος “τσιμεντωμένοι” μέσα στο περιβάλλον και με παροχές all inclusive που δεν βρίσκεις ούτε στο Las Vegas ούτε στο Ντουμπάι!
Τι κρίμα, σκέφτομαι που τόσο πολύ άργησε η… ανάπτυξη και δεν προφτάνουμε!
Ας είναι καλά όμως όσοι το… τρέχουν τώρα fast track να αναπτυχθούνε στα περιγιάλια και τις βουνοπλαγιές μέσα στις “απο-προστατευόμενες” περιοχές(!).
Νιώθουμε δε και μέγιστη τιμή που τους βλέπουμε να τσιμεντώνουν χαράκια, δάση, παραλίες κ.λπ.! Σφάξε με αγά μου ν’ αγιάσω!
Μια φορά κι ένα καιρό οι παππούδες μας τιμούσανε τα όπλα που κρατούσανε! Τώρα εμείς νιώθουμε τιμή, για τι τάχατες!
Πώς τό ’λεγε στην ταινία; «Χράτσα χρούτσα, χράτσα χρούτσα», θα το φάνε το φιλετάκι, και θα τους δώσουμε και μια… τσικουδιά για τη χώνεψη!
Μη μου δίνετε σημασία εμένα, “σήμερα”, “αύριο” και “μεθαύριο”!
Κάποτε θα με θυμηθούνε τα εγγόνια, τα δισέγγονα και τα τρισέγγονά σας και ίσως να λένε «βρε κοίτα να δεις που είχε δίκιο ο τρελάρας»!
Όταν θα κάθονται να θωρούν αφ’ υψηλού… τας απαγορευμένας παραλίας, τους απαγορευμένους βράχους, τις πινακίδες “Απαγορεύεται η είσοδος εις τους μη πελάτες του μαγαζιού”!
Θα κάθονται που λέτε εκεί στα ψηλά και με τα μέσω τελευταίας τεχνολογικής εφαρμογής κιάλια τους θα λένε ιστορίες του τύπου: «Κάποτε ο προ-προ πάππους μου κάποιο Καλοκαίρι έκανε μπάνιο εκεί πέρα, και στην ακρογιαλιά γνώρισε τη προ-προ γιαγιά μου που καθόταν με τις φίλες της πάνω σε πετσέτες στη ροζ την αμμουδιά»
ή «ξέρεις σε εκείνη την παραλία κάποτε έκανε μπάνιο όποιος ήθελε».
Μη μου δίνετε σημασία εμένα “σήμερα”, “αύριο” και “μεθαύριο”!
…Κρατώ το στόμα μου κλειστό, μα η ψυχή μου πονά, ατιμασμένη σαν να τη βίασαν και το δικαστήριο να έβγαλε αθώους τους βιαστές της!


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα