Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Η στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρµενίζουµε!!

Κύριε διευθυντά
η αξιοπρέπεια, η ηθική, η αλληλεγγύη, ο σεβασµός θα πρέπει να είναι χαρακτηριστικά γνωρίσµατα για όσους συµµετέχουν στη ζωή ενός συλλόγου. Πολύ παραπάνω για τα εκλεγµένα µέλη του που θα πρέπει να δίνουν το παράδειγµα µε την προσωπική και τη συνδικαλιστική τους δράση υπερασπίζοντας µε κάθε τρόπο το συµφέρον των µελών του.

Από τις τελευταίες εκλογές του Εµπορικού Συλλόγου Χανίων µέχρι σήµερα -εδώ και δυόµιση χρόνια- όλα αυτά έχουν πάει «περίπατο» στη ζωή και στη δράση του συλλόγου µας αφού τα παραπάνω χαρακτηριστικά δεν εξυπηρετούν την κοµµατική τακτική της Ν.∆. στα Χανιά. Η κοµµατική µειοψηφία της Ν.∆. στο διοικητικό συµβούλιο του Εµπορικού Συλλόγου Χανίων (τέσσερα στα εννιά µέλη) ‘‘βολευόταν’’ από τη συνεχή απουσία του εκλεγµένου από την παράταξη Χανιώτικο Ενωµένο Εµπόριο (Καπάκη Χρήστου) για να διοικεί όπως ήθελε (στις 17 συνεδριάσεις τα δυόµιση τελευταία χρόνια του διοικητικού συµβουλίου ήταν παρών µόνο στα τέσσερα).

Οι δυο παρουσίες του από αυτές µάλιστα έγιναν ύστερα από την ανάδειξη του θέµατος στην τελευταία Γενική Συνέλευση του Μαΐου. Αυτά µέχρι την έγγραφη παραίτησή του που κατέθεσε. Εκεί αρχίζουν τα όργανα. Εκεί άρχισαν να ξεδιπλώνουν όλο το ”ταλέντο” τους η µειοψηφία του ∆.Σ. τσαλακώνοντας κάθε έννοια αξιοπρέπειας και ηθικής. Κύρια όµως γράφοντας στα παλαιότερα των υποδηµάτων τους το καταστατικό του συλλόγου, τον συνδικαλιστικό νόµο αλλά και τον ίδιο τον αστικό κώδικα που µε πλέον σαφή τρόπο περιγράφουν τι γίνεται όταν ένα µέλος ∆.Σ. υποβάλλει εγγράφως την παραίτηση του µε υπογραφή και σφραγίδα .

1) Το καταστατικό του συλλόγου ζητά µε ρητό τρόπο να γίνει αντικατάσταση µε τον επόµενο χωρίς την παραµικρή διαδικασία.
2) Ο συνδικαλιστικός νοµός (ό,τι δεν προβλέπει το καταστατικο) ορίζει ρητά ότι η αποχώρηση είναι µονοµερής, άτυπη, ρητή η σιωπηρή δήλωση βούλησης που περιέχεται στο ∆.Σ. και πως για να τελειώσει ∆ΕΝ χρειάζεται αποδοχή (άρθρο 167 του Αστικού Κώδικα)
3) Το άρθρο 168 του Αστικού Κώδικα ρητά ορίζει ότι από την στιγµή που η δήλωση κατατεθεί στο ∆.Σ. είναι ανεπίτρεπτη η ανάκλησή της.
Είναι λοιπόν θέµα τόσο ατοµικής όσο και συλλογικής αξιοπρέπειας έστω και τώρα το προεδρείο να σεβαστεί το καταστατικό του, τον συνδικαλιστικό νόµο, τον Αστικό Κώδικα, αφήνοντας στην άκρη την όποια κοµµατική κατεύθυνση που µόνο ζηµιά δηµιουργεί στον Σύλλογο .

Σταµατήστε να γελοιοποιήστε λέγοντας ότι για την αποδοχή παραίτησης χρειάζεται αυτοπρόσωπη παρουσία και γνήσιο της υπογραφής ενώ ταυτόχρονα δέχεστε ένα email (όλοι γνωρίζουµε ότι είναι από τα πλέον αφερέγγυα αποδειχτικά έγγραφα), ΧΩΡΙΣ ΣΦΡΑΓΙ∆Α ΚΑΙ ΓΝΗΣΙΟ ΤΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ!!!!!.
Σταµατήστε να διασύρετε µε αυτόν τον απαράδεκτο τρόπο τόσο τον Εµπορικό Σύλλογο όσο και ένα συνάδελφο µας που αυθόρµητα και συνειδητά δήλωσε παραίτηση αλλά πολύ πιθανόν µε παρέµβαση έστειλε email που λέει ότι για την «οµαλή» λειτουργία του συλλόγου αποσύρει την παραίτηση του και επιθυµεί να συνεχίσει.
Αλήθεια τι να συνεχίσει; Την απουσία του από τις συνεδριάσεις του ∆ιοικητικού Συµβουλίου;
Αυτή τη λάθος τακτική επικροτείτε και σήµερα σε αυτή τη δύσκολη πραγµατικότητα που βιώνουµε;
Με αυτό τον τρόπο σκέφτεστε να πορευτούµε µέχρι τις εκλογές του Οκτώβρη;
Τώρα που η αναδουλειά στα µαγαζιά µας έχει κτυπήσει κόκκινο. Τώρα που η ακρίβεια και η φοροληστεία τσακίζει το όποιο εισόδηµα µας έχει αποµείνει. Τώρα που διαλύεται η υγεία και η παιδεία.
Τώρα που εξαφανίζεται ο µικρός αγρότης. Εσείς διαλέξατε συνειδητά λάθος δρόµο να πορευτείτε. Πήγατε φανερά µε τα θέλω της κυβέρνησης, των µεγαλοµάγαζων, των πολυεθνικών. Με αυτούς που σπέρνουν τον θάνατο σε γειτονικές χώρες και λαούς αρκεί κάποιοι από εσάς να ζητιανεύουν τα όποια µατωµένα δολάρια τους.
Η αγανάκτηση των συναδέλφων µας µε αυτή σας τη στάση θα πρέπει να γίνει η αφορµή ώστε ο Σύλλογος να αλλάξει ρότα, να αλλάξει διοίκηση. Ένας Σύλλογος που η πλειοψηφία αποτελείται από αυτοαπασχολούµενους και µικρούς εµπόρους δεν µπορεί να ακολουθεί πρακτικές που εξυπηρετούν πολυεθνικές και µεγαλοµάγαζα. Χρειαζόµαστε ένα Σύλλογο που θα διεκδικεί και θα αγωνίζεται για την επιβίωσή µας.
Καλούµε τους συναδέλφους αλλά και τη ∆ιοίκηση µε τη νέα σύνθεσή της να πάρει απόφαση συµµετοχής τις κινητοποιήσεις στις 28 Φεβρουάριου για την υπεράσπιση του εισοδήµατός µας, της ζωής µας.

Οι εκλεγµένοι στο ∆.Σ.
του Εµπορικού Συλλόγου Χανίων
µε την Αγωνιστική Συνεργασία Εµπόρων
Βουρλάκης Νίκος
Κανδηλιεράκης Γιώργος


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα