Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2022

«Η ψυχή της Μικρασίας στην Κρήτη»: Συναυλία Φ. Δάρρα στην Φαιστό

Ένα ταξίδι που ξεκινάει από το χθες και φτάνει στο σήμερα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 19 Αυγούστου στους Βώρους του Δήμου Φαιστού στις 9 το βράδυ από την ερμηνεύτρια Φωτεινή Δάρρα και τους πολύτιμους συνεργάτες της μουσικούς, σε μια βραδιά που αναμένεται να αφήσει το αποτύπωμά της στα πολιτιστικά δρώμενα της Κρήτης.

Σε μια βραδιά-προσφορά της Περιφέρειας Κρήτης στους δημότες της Φαιστού και σε όλους όσοι θελήσουν να παρευρεθούν, θα ακουστούν τραγούδια που ξεκίνησαν τη διαδρομή τους 100 χρόνια πριν, όταν κατέφθασαν στην Κρήτη οι πρώτοι Μικρασιάτες κουβαλώντας μαζί τους και την μουσική τους παράδοση που πάντρεψαν με την ξεχωριστή παράδοση της Κρήτης, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση.

Καθώς η μάνα που αγκαλιάζει τα παιδιά όλου του κόσμου, έτσι και η Κρήτη αγκάλιασε τους Μικρασιάτες πρόσφυγες και τους έκανε δικά της παιδιά. Η ελληνική μουσική παντρεύτηκε με την μουσική της Μικράς Ασίας, κρατώντας στοιχεία της που ακούμε στα ελληνικά τραγούδια ακόμα και σήμερα.

Μέσα σε αυτή την δίωρη παράσταση κάτω από το φως των αστεριών και πολύ κοντά σε έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους στην Ελλάδα, τη Φαιστό, θα ακουστούν μερικά από τα ωραιότερα τραγούδια των τελευταίων εκατό χρόνων ξεκινώντας από αυτά του Μίκη Θεοδωράκη, του Γιάννη Μαρκόπουλου, του Σταύρου Ξαρχάκου, του Μάνου Χατζιδάκι, του Μίμη Πλέσσα, του Δημήτρη Παπαδη-μητρίου αλλά και τραγούδια που μιλάνε για την Κρήτη όπως την αγαπάμε από την ιστορία της και την ξέρουμε σήμερα!
Μια μαγική βραδιά μια ανάσα από την Αρχαία Φαιστό.

Στο πλευρό της Φωτεινής Δάρρα ο ενορχηστρωτής και πιανίστας Γιώργος Παπαχριστούδης με τους διακεκριμένους μουσικούς:
Ανδρέα Μουζάκη στα τύμπανα
Μίμη Ντούτσουλη στο κοντραμπάσο
Μιχάλη Πορφύρη στο τσέλο
Μαζί της τραγουδά η εξαιρετική Ελπίδα Γαδ.

Φωτεινή Δάρρα
Παρασκευή 19 Αυγούστου
Βώροι Φαιστού
Ώρα έναρξης: 21:00


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα