Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

Η ψήφος των Ευρωεκλογών

Το ζήτηµα της αποχής από τις Ευρωεκλογές αρχίζει να απασχολεί έντονα τα πολιτικά κόµµατα, είκοσι µέρες πριν από τις κάλπες.
Γι’ αυτό άλλωστε και οι πολιτικοί αρχηγοί, προσπαθούν στις περιοδείες τους να στείλουν το µήνυµα, πόσο σηµαντικές είναι οι Ευρωεκλογές του Ιουνίου για τον τόπο µας και την Ευρώπη γενικότερα.

Και είναι γεγονός ότι το τι συµβαίνει στην Ευρώπη και τι αποφασίζεται σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει άµεσες συνέπειες σε κάθε κράτος-µέλος, και φυσικά στους πολίτες.
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θεσπίζει νόµους που επηρεάζουν χώρες, οικονοµίες, εργαζόµενους, αναπτυξιακά έργα και πολιτικές σε παγκόσµιο και σε τοπικό επίπεδο.
Αλλωστε και τα ευρωπαϊκά χρηµατοδοτικά εργαλεία, η κοινή αγροτική πολιτική, οι πολιτικές για την αντιµετώπιση της κλιµατικής κρίσης, η µετανάστευση είναι ζητήµατα για τα οποία απαιτούνται κοινές αποφάσεις των κρατών – µελών προκειµένου να επιλύονται τα προβλήµατα που σε κάθε περίπτωση παρουσιάζονται. Το αν θα καταφέρουν τα κόµµατα να πείσουν τους πολίτες – ψηφοφόρους να προσέλθουν στις κάλπες…. σύντοµα θα φανεί!


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα