Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024

Η πρώτη συνεδρίαση του ΣΥΡΙΖΑ Χανίων μετά τις αποχωρήσεις

Την πρώτη μετά τις αποχωρήσεις στελεχών και μελών συνεδρίαση πραγματοποίησε χθες 29 Νοεμβρίου 2023 η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Χανίων με διευρυμένη σύνθεση παρουσία και συντονιστικών των Οργανώσεων μελών του Νομού, με τον νέο συντονιστή κ. Γιώργο Ζουρίδη να κάνει λόγο για μεγάλη συμμετοχή.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση «η συμμετοχή υπήρξε πολύ μεγάλη, αφού ποτέ στο παρελθόν δεν υπήρξε ανάλογη συνεδρίαση που να ξεπερνά τους 80 και πλέον συμμετέχοντες.
Στην εισήγηση του ο νέος Συντονιστής Γιώργος Ζουρίδης εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για την μαζική συμμετοχή και μεταξύ άλλων, έδωσε αναλυτικά στοιχεία για την διαμόρφωση της κατάστασης μετά τις αποχωρήσεις:
«Στο Νομό Χανίων τα εγγεγραμμένα μέλη είναι 2.721 από τα οποία αποχώρησαν μόλις 71 άτομα και παρά τον θόρυβο που επιχείρησαν να δημιουργήσουν υπογράφοντας κατ επανάληψη λίστες κάτω από κείμενα, αλλά και με την παρουσία κάποιων εξ αυτών στα τοπικά Μ.Μ.Ε. για να δηλώσουν και από εκεί την αποχώρηση τους, οι αριθμοί αποδεικνύουν πως ο αριθμός όσων δεν σεβάστηκαν τις δημοκρατικές διαδικασίες και την ψήφο της βάσης του κόμματος είναι και στα Χανιά απειροελάχιστοι. Ταυτόχρονα μάλιστα έχουμε τις δύο τελευταίες βδομάδες 18 νέες εγγραφές, στην πλειονότητα τους ηλικίας κάτω των 35 ετών. Αυτά τα δεδομένα μας γεμίζουν δύναμη και αισιοδοξία πως η επόμενη κομβική μάχη των Ευροεκλογών θα είναι νικηφόρα».

Η αναπληρώτρια Συντονίστρια Γιακουμάκη Ελένη τόνισε μεταξύ άλλων:
« Όσοι για τους δικούς τους λόγους αποχώρησαν, δεν επιτρέπεται από κανένα μας να χαρακτηρίζονται αποστάτες ή να χρησιμοποιούμε εναντίον τους άλλους χαρακτηρισμούς πέρα και μακριά από τις αρχές και αξίες της Αριστεράς.
Δώσαμε μαζί τους δύσκολους αγώνες, συνδεόμαστε με τους περισσότερους με συντροφική σχέση και παρά το γεγονός ότι προσωπικά θεωρώ πως οι λόγοι που τους έκαναν να φύγουν από το κόμμα δεν είναι πολιτικοί, όλοι θα κριθούμε από το παραγόμενο αποτέλεσμα του αγώνα μας για τα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας. Η σημερινή συνεδρίαση αποτελεί την αρχή της δυναμικής επανεκκίνησης του κόμματος μας και σήμερα απαλλαγμένοι από την εσωστρέφεια, που μπορεί πρόσκαιρα να μας πλήγωσε , αλλά ταυτόχρονα ισχυροποίησε την πεποίθηση μας ότι την ιστορία την κινούν οι αποφασισμένοι. Αποφασιστικά, δυναμικά και ενωμένοι προχωράμε λοιπόν».
Στη συνέχεια, μετά από τις τοποθετήσεις των παρευρισκόμενων και τον γόνιμο πολιτικό διάλογο που ακολούθησε, εκφράστηκε από όλους η επιθυμία να στηρίξουν με όλες τους τις δυνάμεις την προσπάθεια της δυναμικής ανασυγκρότησης του κόμματος.
Έγινε η αναπλήρωση των παραιτηθέντων μελών της Νομαρχιακής, των συντονιστών των οργανώσεων μελών, ορίστηκε επιτροπή νεολαίας και ομάδων εργασίας.

Τέλος, έγινε ανάλυση του οργανωτικού πλαισίου ως την διεξαγωγή του Συνεδρίου του κόμματος. Στο πλαίσιο των δράσεων εξωστρέφειας εντός του Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί και μεγάλη πολιτική εκδήλωση- συνεστίαση για την οποία θα ενημερωθούν άμεσα όλα τα μέλη.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα