Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2024

Η πρόοοδος από το προχθές στο σήμερα

Κύριε διευθυντά,
όλα στη ζωή έχουν μία πορεία. Η πορεία αυτή σε όλους τους τομείς της, διαφοροποιείται, άλλοτε με θετικές εξελίξεις αλλά και αρνητικές. Τα «πάντα ρει», όπως είπε ο Ηράκλειτος.
Εάν θέλουμε να δούμε την πραγματικότητα και δεν στρουθοκαμηλίζουμε, θα δούμε πού βρισκόμασταν προχθές πριν 100 – 150 χρόνια και πού βρισκόμαστε σήμερα, σε όλους τους τομείς και δραστηριότητες της ζωής μας, συμπεριλαμβανομένων και των περιβαλλοντικών εξελίξεων. Ταξινομώντας αυτήν την πορεία δε νομίζω ότι θα καταλήγαμε σε θετική πορεία. Μα δεν είναι θετική η ανακάλυψη της μηχανής που ξεκούρασε τον άνθρωπο από χειρώνακτες και επίπονες εργασίες! Που του έδωσε δυνατότητες δια ξηράς, θάλασσας και αέρος να κινείται σε όλο τον πλανήτη!
Η ανακάλυψη της ηλεκτρονικής επικοινωνίας με δυνατότητα να μαθαίνεις τα πάντα!
Άρα το πρώτο συμπέρασμα που βγαίνει στην πορεία από το προχθές στο σήμερα, φαίνεται θετικό. Χωρίς φυσικά να τύχει κάποιου φιλτραρίσματος. Έρχεται όμως η Θεά Φύση του Πλανήτη και μας λέει: «Έχετε κύριοι λάθος πορεία. Ο Πλανήτης μου, που σας φιλοξενεί δεν αντέχει άλλο, γιατί με τις επεμβάσεις και δραστηριότητες που χρησιμοποιείτε, αποσυντονίσατε τη σωστή του πορεία. Σας ενδιαφέρει η ρότα της πορείας, να σας παρέχει Ανέσεις, χωρίς όμως να ενδιαφέρεσθε για την προστασία της φιλοξενούμενής σας; Οι ανέσεις αυτές είναι πρόσκαιρες και δεν έχουν μέλλον.
Σας στέλνω μηνύματα συνεχώς και κρούω τον κώδωνα του κινδύνου, ότι κινδυνεύετε να χάσετε τα πάντα. Ο Πλανήτης, μου θα σας αποβάλλει εάν δεν βάλετε μυαλό. Οι ίδιοι έχετε παραδεχθεί ότι με τις ανεξέλεγκτες παρεμβάσεις σας, αλλάξατε τις ισορροπίες, που πρέπει να διατηρούνται. Με αποτέλεσμα να μην μπορεί ο πλανήτης να πορευθεί σε σωστή κατεύθυνση».
Αλλάξανε σήμερα:
• Η θερμοκρασία αυξήθηκε σημαντικά από το προχθές στο σήμερα.
• Οι πάγοι μειώνονται κάθε χρόνο και περισσότερο. Τμήματα του πλανήτη με πάγο μεγέθους όσο μία μέση χώρα, έλιωσαν!!
• Οι τρύπες στην Στρατόσφαιρα συνεχώς μεγαλώνουν και αδυνατεί η προστάτισσά μας Στρατόσφαιρα να αποτρέψει εξωγήινους εχθρούς να εισέλθουν, όπως την ηλιακή ραδιενέργεια και να ρυθμίζει την Ηλιακή ενέργεια. Ήταν λοιπόν λάθος η πορεία του ανθρώπου από το προχθές στο σήμερα; Θα έπρεπε να παραμείνει στο χθες; Κανένας δεν θα ισχυριζότανε ότι έπρεπε να παραμείνει στο χθες; Κανένας δεν θα ισχυριζότανε ότι έπρεπε να μείνουμε στο προχθές. Όμως αναμφισβήτητα θα έπρεπε, όλες οι επιστημονικές ανακαλύψεις και υλοποιήσεις, να συνοδεύονται και με αντίμετρα, που θα απέτρεπαν τη δημιουργία συνθηκών διατάραξης των ισορροπιών στον πλανήτη. Σήμερα αναζητούμε λύση και θεραπεία των συνθηκών που εξ’ αιτίας των παρουσιάζεται η Θεά Φύση και διαμαρτύρεται. Το Προλαμβάνειν είναι ανώτερο του Θεραπεύειν. Αυτό θα πρέπει να ισχύει σ’ όλες τις δραστηριότητές μας. Εκ των υστέρων είναι δύσκολο έως αδύνατο να πετύχει την θεραπεία. Είναι απόλυτα εξακριβωμένο ότι οι διαταράξεις στις ισορροπίες πορείας στον Πλανήτη, δεν προήλθαν από το πουθενά, αλλά από τον άνθρωπο, ο οποίος λειτούργησε με μοναδικό στόχο το κέρδος, αδιαφορώντας για τις γενιές που έρχονται, που θα τους παραδώσουμε ένα πλανήτη κόλαση.
Η Θεά Φύση θα αποχωρήσει και δε θα υπάρχει κανένας να της προστατεύσει. Εάν αφήσουμε την εξέλιξη του προχθές με το σήμερα ως προς τις περιβαλλοντικές πορείες και αναδείξουμε τις οικονομικές κοινωνικές και πραγματικά δεν στρουθοκαμηλίζουμε και δούμε την πραγματικότητα. Θα διαπιστώσουμε ότι το προχθές, εάν το ξεκινήσουμε, μετά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, θα δούμε ότι σε πορεία Ειρήνης, οι δεκαετίες κυλούσαν ομαλά. Ο εργαζόμενος απολάμβανε τα αναγκαία. Οι οικογένειες με εργαζόμενους και τους δύο, στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, απολάμβαναν τα αναγκαία και μάλιστα, αν ήταν συνετοί και οικονόμοι, έβαζαν και λιθαράκια απόκτησης κατοικίας, ή μικρής περιουσίας για τα παιδιά τους.
Το εισόδημα των αντίστοιχων εργαζομένων του Σήμερα, έχει την ίδια αγοραστική δύναμη του Προχθές;
Με την πρόοδο της επιστήμης με τα επιτεύγματά της, θα έπρεπε οι πολίτες, οι εργαζόμενοι υπάλληλοι – εργάτες να ζουν ποιο άνετα, Σήμερα από το Προχθές. Να μην ψάχνουν τις προσφορές του Σούπερ Μάρκετ, πώς θα μπορέσουν να πληρώσουν το ενοίκιο, το ρεύμα, το νερό κ.λπ.; γιατί, αθροιζόμενοι οι μισθοί τους δεν φθάνουν. Ευτυχώς που οι γονείς τους, παππούδες – γιαγιάδες του προχθές τσοντάρουν στο σήμερα.
Αλήθεια, υπάρχει έστω και ένα ζευγάρι εργαζομένων σ’ όλη την επικράτεια που με τους μισθούς του, μπορούν να δημιουργήσουν, έστω και ένα κοτέτσι; Ποια λοιπόν είναι η πρόοδος του Σήμερα από το Προχθές; Μήπως την πρόοδο του σήμερα την καλύπτει, το λάπτοπ, το κινητό, η απραξία, ο φραπές!
Εδώ είναι επίκαιρη η ρήση του μάντη Τειρεσία «Ήμεθα τυφλοί τα του νου τα ότα». Δε θέλομε να δούμε την πραγματικότητα!!
Στην κοινωνική πορεία του χθες στο σήμερα, τα πράγματα είναι καλύτερα;
Σήμερα δε χρειάζονται κατά πρόσωπο επαφές. Αντικαταστάθηκαν από το κινητό – λάπτοπ!!!
• Στην εγκληματικότητα και παραβατικότητα, τα πράγματα είναι σήμερα καλύτερα από το προχθές;
• Στον δημογραφικό τομέα που πηγαίνουμε!!
Πρέπει να ζούμε στον εφησυχασμό και να μη θέλουμε να ζούμε την πραγματικότητα!!!

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία
Δημ. Κωνσταντουδάκης
συντ/χος Υγειονομικός


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα