Τρίτη, 19 Οκτωβρίου, 2021

Η πρεμιέρα…

Το περασμένο σαββατοκύριακο άρχισε επιτέλους η νέα ποδοσφαιρική χρονιά για την Α Εθνική… Είναι γνωστό τοις πάσι ότι αγαπώ τον Ολυμπιακό και ότι ως φίλαθλος εύχομαι να είχαμε γεμάτα γήπεδα κόσμο και να μην είχαμε βίαια επεισόδια και φαλτσοσφυρίγματα.

Έχω ένα σωρό αναμνήσεις από το 1978 που θυμάμαι τον εαυτό μου με ένα ραδιοφωνάκι κάθε Κυριακή μεσημέρι ή απόγευμα να αγωνιώ για την εξέλιξη των παιχνιδιών κρατώντας σε ένα τετράδιο αποτελέσματα και σκόρερ των αγώνων και στατιστικά από αυτά που κάποιοι επιτήδειοι πολλά χρόνια αργότερα τα έβαλαν στο “στοίχημα” για εύκολο και γρήγορο κέρδος τάχα, ενώ εμένα ήταν τότε ευχαρίστηση να τα συλλέγω και να τα μοιράζομαι με φίλους του ποδοσφαίρου και δικούς μου. Και παραδίπλα να στέκεται ο πατέρας και μολονότι δεν του άρεσε το ποδόσφαιρο (ήθελε να βλέπει μπάσκετ) τόσο, αρεσκόταν να έρχεται και να συμμερίζεται την αγωνία μου στους αγώνες της ομάδας μου.

Αναμνήσεις παικτών που μεγαλούργησαν ή ήσαν αφανείς ήρωες ή πέρασαν και σημάδεψαν ως κομήτες κάποια παιγνίδια, αναμνήσεις γκολ που δεν μπήκαν ποτέ ή μπήκαν με δυσκολία ή ήσαν προϊόντα τεχνικής ή “κοροϊδίστικα”.

Αναμνήσεις από τη χαρά για τις νίκες και κατηφεια από τις ήττες. Αναμνήσεις από το ξεφύλλισμα των δευτεριάτικων αθλητικών εφημερίδων.

Αναμνήσεις διαιτητών που αδίκησαν ή ευνόησαν ομάδες. Αναμνήσεις με γεμάτα κόσμο γήπεδα ή άδεια ή ομάδων που λόγω τιμωριών έπαιζαν ανά την Ελλάδα, από γήπεδα ξηρά ή βούρκο που δυσκόλευαν τους παίκτες ή χλοοτάπητα χαλί που ντρεπόσουν να πατήσεις.

Αναμνήσεις από το ΠροΠο και την πολλή που καταβάλαμε προσπάθεια, περισσότερη συνήθως από όση χρειαζόταν για να αποστηθίζουμε τα σχολικά μαθήματα από τα κακογραμμένα βιβλία των μαθητικών ετών, από Δευτέρα ως την Παρασκευή για να συμπληρώσουμε και να καταθέσουμε το δελτίο κυνηγώντας το 13αρι. Αναμνήσεις από συζητήσεις επί συζητήσεων, από διαφωνίες και λογομαχίες χωρίς ίχνος όμως ψυχικής αντιπαλότητας παρά μόνον φίλαθλης, όλη τη βδομάδα με συμμαθητές, συμφοιτητές, συστρατιώτες, συναδέλφους.

Αναμνήσεις από ξερόλες οπαδούς και από παράγοντες που ήσαν ικανοί για όλα για την ομάδα τους. Αναμνήσεις, καθώς η ζωή μου τα 43 από τα 52 χρόνια της (γεννημένος Νοέμβρη του 1969) είναι γεμάτη παρά τις διάφορες εντός ή εκτός συνόρων πίκρες ποδόσφαιρο…

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες