Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Η παρέμβαση του Π. Πολάκη στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων (video)

Παρέμβαση έκανε σήμερα ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, κατά την πρώτη συνεδρίαση της σχετικά με το Σ/Ν για τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια.

Τα κύρια σημεία της παρέμβασης σύμφωνα με ενημέρωση του Χανιώτη βουλευτή είναι:

«Με το συγκεκριμένο Σ/Ν δυο πράγματα πετυχαίνετε:

1. Περιορίζετε την κοινωνική κινητικότητα. Δεν θα έχουν ανάγκη, οι γόνοι συγκεκριμένων οικογενειών των ανώτερων αστικών στρωμάτων να φύγουν για δυο χρόνια έξω σε πληρωμένα Πανεπιστήμια, για να έρθουν μετά με διάφορους τρόπους στο Δημόσιο Πανεπιστήμιο. Θα πάνε από την αρχή στο ιδιωτικό. Δεν θέλετε τα παιδιά των χαμηλών οικονομικών στρωμάτων, με τον ίδιο τρόπο όπως και οι υπόλοιποι και με τις όποιες δυσκολίες, να φτάσουν εκεί που μπορούν να φτάσουν.

2. Εξυπηρετείτε συγκεκριμένες συμφωνίες καθώς θα βαφτίσετε Μη Κερδοσκοπικά Πανεπιστήμια κάποια από τα σημερινά ΙΕΚ στα οποία «σπρώξατε άφθονη πελατεία» με δυο κινήσεις: την κατάργηση από την κ. Κεραμέως των Μεταλυκειακών Προγραμμάτων Σπουδών που ιδρύθηκαν επί της θητείας του κ. Γαβρόγλου και με την ειδική βάση εισαγωγής που πέταξε έξω από τα Πανεπιστήμια 20.000 παιδιά.

Η δεύτερη συμφωνία είναι με το fund CVC, το οποίο έχει αγοράσει τα 2/3 του ιδιωτικού τομέα υγείας στην Ελλάδα και το οποίο σε συνεργασία με Πανεπιστήμιο της Κύπρου, θα ανοίξει παράρτημα στη χώρα μας και μάλιστα διαφημίζει ότι θα εγκατασταθεί στο Ελληνικό. Το σχέδιο σας θα αποτύχει γιατί οι ιδιώτες δεν εκπαιδεύουν, κρατάνε τη γνώση για να κονομάνε.

Η εκπαίδευση ήταν, είναι και θα παραμείνει Δημόσια. Θέλετε να τελειώσετε με την ηγεμονία της Αριστεράς στα Πανεπιστήμια για αυτό και οι νόμοι για την κατάργηση του ασύλου και την Πανεπιστημιακή αστυνομία και τώρα νομίζετε ότι ολοκληρώνετε την αποστολή σας με το νόμο για τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια. Δεν θα τα καταφέρετε ακόμα και να ψηφιστεί, θα πέσει στα δικαστήρια, θα πέσει από την πάλη των ανθρώπων.

Όσοι με τον κόπο τους καταφέρνουν να μπουν στα Δημόσια Πανεπιστήμια αποτελούν τον ανθό της ελληνικής νεολαίας και όχι οι δήθεν, οι «σπρωχνόμενοι», οι γόνοι, οι μέτριοι και οι ψευτοάριστοι όπου προσπαθείτε με αυτό το νομοσχέδιο να τους «κάτσετε» στο κεφάλι της επόμενης γενιάς».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα