Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου, 2023

Η παράδοση των Γερμανών και ο εορτασμός του γεγονότος

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης με δημοκρατικές διαδικασίες αποφάσισε την καθιέρωση της ημέρας παράδοσης των τελευταίων Γερμανών σαν σήμερα, γιορτής για την ολική απελευθέρωση του νησιού.

Ο λαός γιόρτασε πανηγυρικά την ημέρα που απαλλάχτηκε από τον Ναζισμό – Φασισμό χωρίς να τον ενδιαφέρουν ιδεολογικές τοποθετήσεις ούτε ιστορικά παραμύθια περί συμφωνίας Τσωρτσηλ με τον Χίτλερ κλπ. Αναφέροντας συνεχώς για τους από εδώ ιμπεριαλιστές (που ήταν και είναι τέτοιοι) ηθελημένα λησμονούν τους από… εκεί… και τις συμφωνίες και εγκληματικές πράξεις των.

Την συμφωνία Στάλιν – Χίτλερ που ο δεύτερος την αθέτησε τελικά. Ιμπεριαλιστικό διαμοιρασμό της Πολωνίας με ταυτόχρονη επίθεση οι δυο αυτοί πριν από την κήρυξη του Β΄ πολέμου. Την ιμπεριαλιστική πέρα από κάθε διεθνές δίκαιο, προσάρτηση Λετονίας, Εσθονίας, Λιθουνίας στη Σοβιετική Ένωση και την επίθεση στην ειρηνική Φινλανδία όπου ο στρατός του Στάλιν υπέστη πανωλεθρία από τον λαό της πριν την κατακτήσει. Αγνοούν την συμφωνία της Γιάλτας όπου Τσώρτσιλ, Στάλιν και Ρουοζβελτ καθόρισαν τις ζώνες επιρροής των και αναφερόμενος ο Τσώρτσιλ γι’ αυτήν στα απομνημονεύματα του γράφει: “Μετά την λήξη την συμφωνία αισθάνθηκα στ’ αλήθεια ντροπή που διαμοιράσαμε τους λαούς εν άγνοια των”.

Αποτέλεσμα της συμφωνίας ήταν κάθε ένας από αυτούς να πέρνει μέτρα για να διατηρήσει την επιρροή του στις περιοχές που του “ανήκαν”.

Οι Βρετανοί με το δικό τους τρόπο, οι Αμερικανοί το ίδιο, όχι φυσικά έντιμα. Οι Σοβιετικοί υπερέβησαν τα όρια και τα κράτησαν τις χώρες που τους “ανήκαν” δια πυρός και σίδηρου.
Γνωστές οι εισβολές στα Ανατολικά κράτη όπως αυτής των Σοβιετικών τανκς στην άνοιξη της Πράγας, στην Πολωνία και αλλού.

Όλα αυτά του ανατολικού μπλοκ απελευθερώθηκαν πριν τριάντα περίπου χρόνια όταν, ανέλπιστα ειρηνικά, ο πραγματικός λαός πήρε την εξουσία στα χέρια του σε αυτά και στην Σοβιετική Ένωση.

 


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα