Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024

∆ηµοτικός Κήπος υπό διάλυση

Κύριε διευθυντά,
ένα έτος ωφέλιµης διάρκειας ζωής ήταν αρκετό για ακόµα ένα τµήµα των ηλεκτροµηχανολογικών και υδραυλικών εγκαταστάσεων του προσφάτως αναπλασµένου ∆ηµοτικού Κήπου των Χανίων.

Είχαν προηγηθεί τα πληµµυρισµένα νέα φωτιστικά της µεγάλης ράµπας στην είσοδο επί της οδού Πλουµιδάκη. Τώρα µας προέκυψαν οι διαλυµένες αυτόµατες βρύσες που επισκευάζονται πρόχειρα µε προσθήκες-µπαλώµατα.

Ενδεικτικές περιπτώσεις είναι η αντικατάσταση µιας αυτόµατης βρύσης µε απλή βρύση µε χερούλι, η αλλαγή ενός µπουτόν µε ιδιοκατασκευή µε χερούλι, η συνεχής ροή επί ηµέρες δηµοτικού πόσιµου ύδατος από την βρύση στην αποχέτευση.
∆εν είναι µόνο η άσχηµη εικόνα που υπάρχει πλέον στον ως φαίνεται υπό διάλυση αναπλασµένο ∆ηµοτικό Κήπο των Χανίων.
∆εν είναι µόνο το κόστος των επισκευών που το επιβαρύνονται οι δηµότες.

Αυτό που προβληµατίζει ιδιαίτερα είναι το ορατό πλέον ενδεχόµενο αντίστοιχη διάλυση να προκύψει και σε ακόµα πιο σύνθετα υπό εκτέλεση έργα του ∆ήµου Χανίων προϋπολογισµού πολλών εκατοµµυρίων ευρώ.
Προφανώς, αυτές είναι οι δυνατότητες των αντιδηµάρχων Χανίων που είναι για δεύτερη θητεία υπεύθυνοι έναντι των δηµοτών για την εκτέλεση των τεχνικών έργων και τη συντήρηση των δηµοτικών κτηρίων.

Προφανώς, αυτές είναι οι ικανότητες του δηµάρχου Χανίων που αρέσκεται να φωτογραφίζεται υπογράφοντας τις Συµβάσεις µε τις ιδιωτικές εργοληπτικές εταιρίες αλλά ως φαίνεται δεν αρέσκεται οµοίως να εξασφαλίζει την ποιότητα των έργων.

 

Νικόλαος Σ. Στεργιάδης


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα