Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου, 2023

∆ηµόσιο: “Μέντορες” µεν, αλλά…

Ένας νέος θεσµός, αυτός του ‘‘Μέντορα’’, έρχεται στο δηµόσιο.
Όπως µετέδωσαν αθηναϊκά ΜΜΕ, σκοπός του mentoring (όπως έχει επικρατήσει διεθνώς) στο ∆ηµόσιο, που υλοποιείται από το Υπουργείο Εσωτερικών, είναι να αξιοποιήσει τις υπάρχουσες γνώσεις, δεξιότητες και την πείρα των στελεχών µε πολυετή εµπειρία και να µεταφέρει τις δεξιότητες σε νεότερους ή λιγότερο έµπειρους υπαλλήλους όλων των επιπέδων.
Καλά όλα αυτά, αλλά ακόµα το ∆ηµόσιο έχει άλυτα προβλήµατα που θα έπρεπε να ήταν σε προτεραιότητα, ώστε να εξυπηρετούνται καλύτερα και γρηγορότερα οι πολίτες. Για παράδειγµα, η γραφειοκρατία και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται σε πράξεις πώλησης ακινήτων, είναι µια διαδικασία που ταλαιπωρεί πολίτες, παρά τη ψηφιακή εποχή.
Επίσης, η γραφειοκρατία σε δηµόσιες υπηρεσίες στις οποίες η ψηφιακή εποχή δεν έχει περάσει στον βαθµό που θα περίµενε κάποιος, αποτελεί µία ακόµα ταλαιπωρία των πολιτών – φορολογουµένων.
Καλύτερα θα ήταν πρώτα το ∆ηµόσιο, να διευκόλυνε µέσω της ψηφιοποίησης, ακόµα περισσότερο τους πολίτες, ώστε να έφευγε και η τελευταία σταγόνα γραφειοκρατίας που υπάρχει ακόµα όπως και η µεγάλη αναµονή για απλές, φαινοµενικά, υποθέσεις.
Οι ‘‘Μέντορες’’ έπονται…


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα