Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

«Η ομπρέλα»: Μια ταινία μικρού μήκους για την εγκατάλειψη ζώων, στα Χανιά

Τέλος του προηγούμενου χρόνου ένας πολίτης επικοινώνησε με τον Φιλοζωικό σύλλογο Χανίων και γνωστοποίησε την ιδέα του να γυρίσει μια ταινία μικρού μήκους στα Χανιά για τα αδέσποτα.

Το θέμα ήταν η εγκατάλειψη των ζώων συντροφιάς καθώς αποτελεί τη μεγαλύτερη πηγή τροφοδότησης νέων αδέσποτων και έχει πάρει επιδημικές διαστάσεις σε όλη την Ελλάδα.

Πρωταγωνίστρια της ταινίας είναι η Foxie, μια αδεσποτούλα που εγκατέλειψαν στον αύλειο χώρο του νοσοκομείου Χανίων,την οποία ο Γιάννης είχε γνωρίσει στην πρώτη του επίσκεψη στα Χανιά.

Όπως φαίνεται και από τις σκηνές των γυρισμάτων η σκυλίτσα ήταν πολύ άνετη και ακόμη αναζητείται μια οικογένεια για αυτό το υπέροχο πλάσμα.

Τι λέει όμως ο δημιουργός για την ταινία;

“ Τα τελευταία 3 χρόνια μου είχε κολλήσει στο μυαλό ότι ήθελα να κάνω μια ταινία για τα αδέσποτα. Σπούδασα στην Κρήτη και βλέποντας πόσο άσχημη ήταν η κατάσταση εκεί με τα αδέσποτα, όπως και σε όλη την Ελλάδα αποφάσισα να βοηθήσω με τον τρόπο μου, έστω στο ελάχιστο,τους φορείς που αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους. Μια εικόνα στο διαδίκτυο παρ΄όλα αυτά πρόσφατα μου έδωσε τα ερεθίσματα για την “Ομπρέλα”. Έτσι γυρίστηκε η ταινία, με πρωταγωνίστρια την Foxie, μια σκυλίτσα που την παράτησαν στην αυλή του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων , την οποία και φροντίζω όταν κατεβαίνω στην Κρήτη από το 2013.

Η ταινία θίγει ένα πολύ ευαίσθητο θέμα το οποίο έχει πάρει στις μέρες μας τρομακτικές διαστάσεις.

Στην ταινία η ομορφιά της Κρήτης και πιο γενικά της Ελλάδας, έρχεται σε αντίθεση με την πολύ άσχημη ανθρώπινη συμπεριφορά απέναντι στα ζώα.

Εύχομαι αυτή η ταινία να αφυπνίσει και να καταλάβουμε πόσο εγκληματική είναι αυτή η ενέργεια. Η εγκατάλειψη είναι ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΔΙΩΚΕΤΑΙ ΠΟΙΝΙΚΑ. Είναι πραγματικά κρίμα να μεγαλώνουμε ένα ζώο και όταν το βαριόμαστε απλώς να το παρατάμε. Τα ζώα δεν είναι παιχνίδια!

Δείτε την ταινία εδώ


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

1 Comment

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα