Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Η οικονομία στο επίκεντρο

Σε βασικό θέμα στην προεκλογική αντιπαράθεση έχει εξελιχθεί η οικονομία με τις παραμέτρους της. Κάτι αναμενόμενο άλλωστε, καθώς η ακρίβεια την οποία πυροδότησε ο πόλεμος στην Ουκρανία, είχε (και εξακολουθεί να έχει) άμεσο και μεγάλο αντίκτυπο στην κοινωνία.
Μέσα σε ένα δυσμενές οικονομικό περιβάλλον κλήθηκε η μέση ελληνική οικογένεια να αντεπεξέλθει στις αυξημένες οικονομικές υποχρεώσεις.
Ως εκ τούτου είναι λογικό να αποτελεί σημείο αναφοράς στα προεκλογικά προγράμματα των πολιτικών κομμάτων με προτάσεις για αντιμετώπιση της κρίσης αλλά και αιχμών προς την κυβέρνηση για ελλιπή μέτρα στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων.
Στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων του προϋπολογισμού, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας υλοποίησε μία σειρά οικονομικών μέτρων, σε μία προσπάθεια να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που δημιούργησε η οικονομική κρίση.
Σαφώς δεν κάλυψαν το σύνολο των επιβαρύνσεων, όμως ήταν μια “ανάσα” για τα ευπαθή νοικοκυριά.
Ζητούμενο είναι, όπως όλα τα πολιτικά κόμματα άλλωστε προεκλογικά έχουν δεσμευτεί, η στήριξη-από όποια κυβέρνηση προκύψει- να τύχει συνέχειας. Για τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και σταθερότητας.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα