Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Η οικονομία στο επίκεντρο

Διανύοντας η χώρα μας έστω και άτυπα προεκλογική περίοδο -καθώς η Βουλή δεν έχει ακόμη διαλυθεί- κυβέρνηση και αντιπολίτευση διασταυρώνουν τα ξίφη τους σε κάθε ευκαιρία, ανεβάζοντας στα ύψη την πολιτική αντιπαράθεση.
Από τη μεριά της κυβέρνησης, μία σειρά από σημαντικά γεγονότα αναμένονται τις επόμενες μέρες στο οικονομικό γίγνεσθαι καθορίζοντας σε μεγάλο βαθμό και τον τρόπο της πορείας της προς τις εκλογές:
Στις 21 Απριλίου, μία μέρα πριν διαλυθεί η Βουλή, ο Οίκος Αξιολόγησης “Standard and Poor’s” αναμένεται να δώσει στην δημοσιότητα την εκτίμησή του για την Ελλάδα, αν δηλαδή θα αναβαθμίσει την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας, φέρνοντάς την ένα βήμα πιο κοντά στην κατάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας.
Στις 24 Απριλίου, η Eurostat θα ανακοινώσει τα τελικά στοιχεία της ελληνικής οικονομίας για το 2022 προδιαγράφοντας και τις δημοσιονομικές δυνατότητες για επιπλέον μέτρα στήριξης στο μέλλον. Θα επιβεβαιώσει ή θα διαψεύσει τις εκτιμήσεις, όπως το αν θα έχουμε ανάπτυξη λίγο μεγαλύτερη από ό,τι αναμενόταν και αν υφίσταται το πρωτογενές πλεόνασμα.
Ημερομηνίες κρίσιμες για την ελληνική οικονομία, ένας τομέας όπου η κυβέρνηση ρίχνει το βάρος της κάλπης αναδεικνύοντας τα μέτρα που έχει λάβει υπέρ των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων.
Από τη μεριά του ο ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. στρέφει την κριτική του στο μέτωπο της ακρίβειας και προσβλέπει σε νίκη του κόμματός του και στον σχηματισμό κυβέρνησης από την πρώτη Κυριακή.
Η επόμενη περίοδος θα είναι ιδιαίτερα “γεμάτη”! Και όσο πλησιάζουμε προς την 21η Μαΐου, η πολιτική ένταση θα κορυφώνεται.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα