Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Η οικονομία πάντα στο επίκεντρο

Το ρευστό διεθνές περιβάλλον με την ενεργειακή κρίση και τις αρνητικές επιπτώσεις της στο κόστος ζωής, είναι φυσικό να επηρεάζει και τη χώρα μας.
Ασφαλείς προβλέψεις για το τι μέλει γενέσθαι ανά τον κόσμο δεν μπορούν να γίνουν από κανένα οικονομικό αναλυτή, καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται, η Ε.Ε. αδυνατεί να βρει λύσεις για το πλαφόν στο φυσικό αέριο και οι κυβερνήσεις προσπαθούν να βρουν λύσεις για να… βγάλουν οι κοινωνίες ένα δύσκολο ενεργειακά -και όχι μόνο- χειμώνα.
Ολα τούτα τα οικονομικής φύσεως προβλήματα και ζητήματα μονοπωλούν -για να μιλήσουμε για τα δικά μας- και τις αντιπαραθέσεις κυβέρνησης – αντιπολίτευσης.
Ενέργεια, ακρίβεια -το βασικό θέμα που απασχολεί τα νοικοκυριά- και μέτρα αντιμετώπισής τους, βρίσκονται καθημερινά στην ατζέντα των πολιτικών κομμάτων, την ώρα που η εκλογολογία “δίνει και παίρνει”, άσχετα αν η κυβέρνηση τοποθετεί τις εκλογές στο τέλος της τετραετίας.
Η οικονομία δεν θα πάψει να βρίσκεται στο επίκεντρο της πολιτικής… μονομαχίας και όσο πιο κοντά θα έρχονται οι κάλπες, τόσο θα εντείνεται η σύγκρουση.
Μαγικές λύσεις για να εκλείψουν μονομιάς όλα τα προβλήματα, σίγουρα δεν υπάρχουν, ωστόσο στον δρόμο προς τις κάλπες καλό είναι να υπάρχει “συγκράτηση υποσχέσεων”, από όλες τις πλευρές.
Η κοινωνία, σε αυτές τις εποχές, το μόνο που ζητά είναι τα στοχευμένα μέτρα. Για να μπορεί σε κάθε περίπτωση να “ανασαίνει”.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα