Σάββατο, 26 Νοεμβρίου, 2022

Η Μητρόπολη Χανίων για την απαγόρευση του ποδοσφαίρου στην πλατεία Αθηναγόρα

Διευκρινιστική ανακοίνωση εξέδωσε το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού των Εισοδίων της Θεοτόκου περί απαγορεύσεως του ποδοσφαίρου στη πλατεία της Εκκλησίας.

Όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση: «Προς διευκρίνιση της από 02-06-2022 προηγούμενης ανακοίνωσης του Ιερού Ναού Εισοδίων της Θεοτόκου ως έχων έννομο συμφέρον επί της πλατείας Πατρ. Αθηναγόρα, επισημαίνεται πως το περιεχόμενο της προγενέστερης ανακοίνωσης περί απαγορεύσεως του ποδοσφαίρου στη πλατεία της Εκκλησίας προέκυψε κατόπιν έντονων παραπόνων και χρόνιων και αλλεπάλληλων διαμαρτυριών: τόσο των ιδιοκτητών των παρακείμενων καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος οι οποίοι παρεμποδίζονται καθημερινά κατά την παροχή των υπηρεσιών τους με τον ενδεδειγμένο γι αυτούς τρόπο όσο και των θαμώνων αυτών (τουριστών και ημεδαπών) αλλά και των πιστών του Ιερού Ναού οι οποίοι ανησυχούν για τη σωματική τους ακεραιότητα αφού αμέτρητες φορές έχουν γίνει άθελά τους στόχος από αδέσποτες μπάλες, ειδικά κατά τους θερινούς μήνες όπου η κίνηση στην πλατεία είναι αυξημένη σημαντικά.
Για τους λόγους αυτούς παρακαλούμε θερμά τους επιβλέποντες τα ανήλικα τέκνα τα οποία δραστηριοποιούνται στην πλατεία όπως σεβαστούν τα δικαιώματα και των λοιπών πολιτών και θαμώνων της πλατείας Πατρ. Αθηναγόρα, ώστε αυτή τελικά να ανήκει και εν τοις πράγμασι σε όλους».

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού, με την παρούσα ανακοίνωσή του καθιστά σαφές ότι ζήτησε τον περιορισμό του ποδοσφαίρου και όχι των παιδιών.
«Η Εκκλησία παραμένει πάντα ανοιχτή για όλους ανεξαιρέτως και ειδικά για τα παιδιά» καταλήγει η ανακοίνωση.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

1 Comment

  1. Εν τοις πράγμασι πάντως δεν θα ανήκει στα παιδιά που θέλουν να παίξουν μπάλα. Ας δώσει η Εκκλησία κανένα οικόπεδο στο Δήμο να φτιάξει δύο τρία γηπεδάκια αν θέλει να λυθεί το πρόβλημα.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα