Τρίτη, 11 Μαΐου, 2021

Η μετά covid εποχή

Σίγουρα, η τελευταία χρονιά είναι μια επώδυνη δοκιμασία για όλους, με κύρια χαρακτηριστικά την κοινωνική αποστασιοποίηση, τον φόβο, την ανεργία και την οικονομική δυσπραγία για δεκάδες επαγγελματικούς κλάδους.

Με την κοινωνία στα όριά της, τα μόνα που απομένουν είναι η ελπίδα ότι τα εμβόλια θα αποτελέσουν το τείχος της ανοσίας απέναντι στην πανδημία της covid-19.

Για να μπουν έτσι στο “χρονοντούλαπο” της ιστορίας όλα εκείνα που εισέβαλαν ξαφνικά στη ζωή μας και άλλαξαν ριζικά την καθημερινότητά μας.

Η μετά covid εποχή, αποτελεί ωστόσο ένα μεγάλο στοίχημα. Για την ανάκαμψη της οικονομίας, για την κοινωνική ανόρθωση, για την ψυχολογική, τελικά, ανάταση των ανθρώπων του τόπου μας, που άλλοι λίγο, άλλοι πολύ, έχουν πληγεί από την πανδημία.

Η πορεία δεν φαίνεται να είναι εύκολη, ιδιαίτερα στο οικονομικό κομμάτι, όσο και αν η Ε.Ε. και η Πολιτεία “ανοίγουν τους κουμπαράδες”.

Οι ενισχύσεις βοηθούν, αλλά δεν λύνουν τα προβλήματα που ένα χρόνο τώρα αντιμετωπίζουν οι κλειστές επιχειρήσεις του λιανεμπορίου, της εστίασης, του τουρισμού. Oι ιδιοκτήτες και οι εργαζόμενοι.

Θα χρειαστεί υπομονή για να κτιστεί εκ νέου το “αύριο”. Και πλέρια αισιοδοξία.

 

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες