Τρίτη, 11 Μαΐου, 2021

Ή μαζευόμαστε ή εκτροχιαζόμαστε

Η εικόνα που παρουσίαζε η πόλη των Χανίων το Σαββατοκύριακο, αποτύπωνε το αίσθημα ευθύνης με το οποίο αντιμετωπίζει η πλειοψηφία των πολιτών την επιδείνωση της πανδημίας σε τοπικό επίπεδο.

Κόσμος λιγοστός (για τις απαραίτητες μετακινήσεις μόνο) και εμπορικά καταστήματα που τηρούσαν τα προβλεπόμενα μέτρα.

Δυστυχώς, υπάρχουν και οι θλιβερές εξαιρέσεις, τόσο στην πόλη μα και στην ενδοχώρα, με τους αρνητές και τους ανεύθυνους να επιμένουν να παίζουν με τη δημόσια υγεία αλλά και με την τοπική οικονομία.

Είναι κρίμα, η προσπάθεια που έχουν καταβάλει πολίτες και επιχειρήσεις εδώ και μήνες, να πεταχτεί στα σκουπίδια και να ’ναι αιτία η συνωμοσιολογία και τα καπετανιλίκια.

Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα κι απλά· οι ασθενείς με κορωνοϊό γεμίζουν το νοσοκομείο της πόλης μας, ενώ 4 συνάνθρωποί μας νοησηλεύονταν μέχρι χθες το βράδυ διασωληνωμένοι στην εντατική. Ακούμε πλέον όλοι στον περίγυρό μας για κρούσματα και κυριολεκτικά ο κορωνοϊός μας χτυπά την πόρτα.

Ή μαζευόμαστε ή εκτροχιαζόμαστε.

2 Comments

  1. Έτσι κι αλλιώς θα πεθάνουμε από την πείνα σε λίγο, δώστε λύσεις για δουλειές και πραγματική ανάπτυξη των μικρομεσαίων κι αφήστε τα δάκρυα για τους διασωληνωμενους, πάντα υπήρχαν αρρώστιες και πάντα θα υπάρχουν. Ελεος πια βαρεθήκαμε να μας βάζεται σε τάξη λες και ήμαστε αμυαλοι και ανεύθυνοι, ξέρουμε να προφυλαχτουμε,μελλον δεν υπάρχει.

  2. Διαβάζοντας το παραπάνω σχόλιο μου ήλθε στο μυαλό η Σουηδική αντίληψη των πραγμάτων,δηλαδή όλα ανοικτά συνεχίζουμε ως έχει όποιος ζήσει και όποιος πεθάνει,αφού έτσι αποσυμπιέζονται και τα ασφαλιστικά ταμεία.Θα μου πείτε η εν λόγω χώρα,η οποία ως γνωστόν έχει υψηλό επίπεδο ιατρικης περίθαλψης,το πλήρωσε με υπερδιπλάσιους νεκρούς απ΄ότι η πατρίδα μας. Ναι αλλά σύμφωνα και με την αντίληψη Τράμπ δεν θα χρειαστεί να πληρώσει χιλιάδες συντάξεις με ότι αυτό συνεπάγεται για τα ταμεία της.Θα μου πείτε είναι κτηνώδες και απάνθρωπο. Δυστυχώς υπάρχει μερίδα συμπολιτών μας (φιλοτομαρισμός νομίζω λέγεται αυτό),οι οποίοι σαν εξωγήινα UFO δεν βλέπουν ότι η πανδημία πλήτει την ζωτικότητα στον πλανήτη και τις πλουτοπαραγωγικές πηγές τις ανθρωπότητος και θέλουν να σώσουν μόνο τους εαυτούς τους….Σεβόμενοι πάντοτε την αντίθετη άποψη ευτυχώς στην δυτικού τύπου δημοκρατίας μας,διατηρούμε ακέραιο το δικαίωμα μας να λέμε και κανένα ασιχτίρ….

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες