Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου, 2023

Η Μ. Φραγκοπούλου για το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου

Σε δήλωση όπου καταδικάζει «την μη εξασφάλιση χρηματοδότησης για την αναγκαία επέκταση του Γενικού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου (ΓΝΑΝ) από το “Ταμείο Ανάκαμψης” με ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ» προχώρησε η Μαρία Φραγκοπούλου, υποψήφια βουλευτής με το ΚΚΕ.

Όπως αναφέρει αναλυτικά στην ανακοίνωσή της:

«Η αναγκαιότητα του έργου αυτού προκύπτει από τις δίκαιες διεκδικήσεις του Συλλόγου Εργαζομένων του ΓΝΑΝ αλλά και από την ανάγκη των λασιθιωτών για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία, με αναβαθμισμένα όλα τα νοσοκομεία του νομού σε υποδομές και εξοπλισμό, πλήρως στελεχωμένα με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων και μονιμοποίηση των συμβασιούχων με χρηματοδότηση αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Υπογραμμίζουμε ταυτόχρονα όμως ότι ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, προπαγανδίζοντας το Ταμείο Ανάκαμψης ως την πανάκεια για όλα τα προβλήματα, αποκρύβουν ότι κάθε ευρώ από το «Ταμείο Ανάκαμψης» προϋποθέτει νέα αντιλαϊκά μέτρα και μνημόνια διαρκείας.
Πιο συγκεκριμένα το Ταμείο Ανάκαμψης αξιοποιείται μεταξύ άλλων και για την προώθηση της περαιτέρω εμπορευματοποίησης της υγείας με τη συγχώνευση δημόσιων μονάδων και υπηρεσιών, τη μετατροπή των δημόσιων υπηρεσιών Υγείας σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ) – επιχειρήσεις, την προώθηση των Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), το χτύπημα των εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων στην Υγεία , την ένταξη των δημόσιων υπηρεσιών σε μια ενιαία ΑΓΟΡΑ υπηρεσιών Υγείας . Αυτά τα μέτρα τα έχουν στηρίξει όλες οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ στη χώρα μας και συμπυκνώνονται στους πρόσφατους νόμους της ΝΔ για το «νέο ΕΣΥ», που αποτελούν προαπαιτούμενα του «Ταμείου Ανάκαμψης» και τις δηλώσεις του πρώην υπουργού Υγείας Θ. Πλεύρη για μετατροπή ΟΛΩΝ των Νοσοκομείων σε ΝΠΙΔ, για τον λεγόμενο «χάρτη υγείας» που συνεπάγεται κλεισίματα μονάδων υγείας και άλλα!
Η επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ θα κλιμακώσει συνολικά την αντιλαϊκή πολιτική και πιο συγκεκριμένα την επίθεση στο σύστημα υγείας, με την ουσιαστική συναίνεση των ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.
Μόνο το ΚΚΕ μπορεί να ασκήσει αντιπολίτευση στην κυβέρνηση της επόμενης μέρας και στην αντιλαϊκή της πολιτική, από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων, με συνέπεια, σταθερότητα και μαχητικότητα.
Γι’ αυτό στηρίζουμε το δίκαιο αίτημα για την επέκταση του Γενικού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου με την άμεση εξασφάλιση της αναγκαίας χρηματοδότησης και ταυτόχρονα καλούμε σε ένταση του αγώνα ενάντια στην περαιτέρω εμπορευματοποίησης της υγείας, ενάντια στο λεγόμενο «νέο ΕΣΥ».
Γι’ αυτό στηρίζουμε τις δίκαιες διεκδικήσεις των Σωματείων των Υγειονομικών σε όλο το Λασίθι για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία με πλήρως στελεχωμένα και αναβαθμισμένα νοσοκομεία.
Γιατί μόνο ο λαός σώζει το λαό, στο δρόμο της ανατροπής με ΚΚΕ ακόμα πιο δυνατό».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα