Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024

Η ΛΑ.ΣΥ. Πλατανιά για τον υβριδικό σταθμό στη θέση “Αγριμοκεφάλα”

Για το έργο «Υβριδικός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 22,5 MW αιολικό & 10 MW συσσωρευτές (εγγυημένη) στη θέση “Αγριμοκεφάλα” των Δήμων Καντάνου – Σελίνου και Πλατανιά» κάνει λόγο σε σχετική ανακοίνωση ο Δημήτρης Ανθούσης της Λαϊκής Συσπείρωσης Πλατανιά, επισημαίνοντας πως η ίδια έμεινε εκτός της σχετικής Επιτροπής που συνεδρίασε πρόσφατα και εξάγοντας κάποια βασικά συμπεράσματα από αυτήν.

Όπως επισημαίνει στην σχετική ανακοίνωση:

«Σε πρόσφατη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Πλατανιά συζητήθηκε το θέμα: Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου «Υβριδικός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 22,5 MW αιολικό & 10 MW συσσωρευτές (εγγυημένη) στη θέση “Αγριμοκεφάλα” των Δήμων Καντάνου – Σελίνου και Πλατανιά, Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, Περιφέρειας Κρήτης», από ιδιωτική εταιρεία.
Η «Λαϊκή Συσπείρωση Πλατανιά» δεν συμμετέχει, δυστυχώς, στη συγκεκριμένη Επιτροπή γιατί δεν της δόθηκε η δυνατότητα να έχει εκπρόσωπό της.
Έτσι αντιλαμβάνονται κάποιοι τη δημοκρατική λειτουργία και τον θεσμικό τους ρόλο. Παρόλα αυτά παρακολουθεί στενά όλα τα θέματα και είναι σε διαρκή επικοινωνία με κατοίκους του Δήμου μας, ειδικά όταν οι Επιτροπές του Δήμου και το Δημοτικό Συμβούλιο Πλατανιά καλούνται να λάβουν αποφάσεις που αφορούν τις ζωές τους, τις ζωές μας.
Έτσι, είχαμε, ως «Λαϊκή Συσπείρωση Πλατανιά», πλήρη εικόνα για τις σοβαρές ενστάσεις κατοίκων της ευρύτερης περιοχής και ήμασταν ενήμεροι για το έγγραφο που υπογράφουν 36 συμπολίτες μας, από την Πρωτοβουλία Κατοίκων Σπίνας, Φλωρίων, Παλαιών Ρουµάτων και Σέµπρωνα – Αποπηγάδι, οι οποίοι έχουν καταθέσει εμπεριστατωμένα τις απόψεις τους, στο πλαίσιο της διαβούλευσης της αρμόδιας Επιτροπής της Περιφέρειας Κρήτης.
Από τη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής κρατάμε δύο πράγματα:
Το πρώτο είναι ότι η πλειοψηφία των μελών της γνωμοδότησε αρνητικά ως προς το συγκεκριμένο έργο, έστω και αν αυτό έγινε με διαφορετικό προσανατολισμό συγκριτικά με την επιχειρηματολογία των κατοίκων.
Το δεύτερο είναι ότι ο εκπρόσωπος της παράταξης Ντουντουλάκη στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής γνωμοδότησε θετικά υπέρ της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, δηλαδή υπέρ του έργου, με γνώμονα το… οικονομικό όφελος του Δήμου!
Καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα