Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου, 2021

Η Κρήτη κέρδισε το στοίχημα

Η κατακόρυφη αύξηση των ξένων επισκεπτών στην Κρήτη -μετά την περσινή περιπέτεια του τουρισμού με τη νόσο covid- οφείλεται κατά κύριο λόγο στο όπλο του εμβολίου, αλλά και στην εδραία πεποίθηση των ξένων επισκεπτών ότι η Κρήτη παραμένει ένας ασφαλής και δημοφιλής προορισμός περίφημος για τη φιλοξενία, την ποιότητα ζωής, τις θάλασσές της και το πολύ καλό κλίμα.
Αν δεν είχαμε στη διάθεσή μας το εμβόλιο και μια σειρά από πολύ ευνοϊκά δημοσιεύματα στον ευρωπαϊκό Τύπο δεν θα κατάφερνε το νησί αλλά και η χώρα να ανακάμψει στον τουρισμό τόσο γρήγορα και πειστικά.
Πιστέψτε με κανείς πια δεν θέλει να πάει διακοπές στην Βραζιλία του Μπολσονάρου με τόσους χιλιάδες νεκρούς από τον κορωνοϊό και τον πρόεδρο της Βραζιλίας να είναι αρνητής και να μπουρδολογεί ακατάπαυστα.
Μιλώντας με αξιολόγους παράγοντες του τουρισμού στα Χανιά συμπέρανα ότι φέτος -για πρώτη φορά- είχαμε πάρα πολλούς επισκέπτες από τη Γαλλία, την Ουκρανία, τη Ρουμανία αλλά και το Ισραήλ που έμαθαν τόσο γρήγορα, τόσα πολλά για την Κρήτη.
Ο Σεπτέμβριος τελειώνει σε λίγες ημέρες και οι παράγοντες του τουρισμού στα Χανιά, δεν κρύβουν τα χαμόγελα της ικανοποίησής τους, γεγονός που τους κάνει βάσιμα να ελπίζουν για μια επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.
Αν θα είναι Οκτώβριος, αν θα είναι Νοέμβριος, θα εξαρτηθεί από την όρεξη των Ευρωπαίων να συνεχίζουν να ταξιδεύουν από τα επίπεδα εμβολιασμού στην Κρήτη, τις οικονομικές τους δυνατότητες, και τον ρόλο που θα παίξουν οι μεγάλες αεροπορικές εταιρείες.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες