Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου, 2021

Η κουλτούρα του κρασιού μέσα από τα Ιστορικά Καφέ

Ο Δρόμος Ιστορικών Καφέ συναντά το Δρόμο του Κρασιού σε μια εκδήλωση με θέμα “Η κουλτούρα του κρασιού μέσα από τα Ιστορικά Καφέ, μια κοινή διαδρομή αιώνων…” την Τρίτη 27 Ιουλίου στις 9 μ.μ. στο Ιστορικό Καφέ «Κήπος».

Στόχος της εκδήλωσης είναι ναπροβάλλει τη σπουδαιότητα της άυλης και υλικής πολιτιστικής κληρονομιάς των Ιστορικών Καφέ, της οινοποιίας, του κρασιού, και των παραγώγων του, αλλά παράλληλα να προωθήσει τις δυο Πολιτιστικές Διαδρομές (και άρα τις πόλεις από όπου περνούν) ως τουριστικούς προορισμούς ιδιαίτερης αξίας και αισθητικής.

Τα Ιστορικά Καφέ και το Κρασί αντιπροσωπεύουν δύο θεματικές που συνδέονται εδώ και αιώνες στενά με την ιστορία της ανθρωπότητας αλλά και με την ανάπτυξη των ευρωπαϊκών και μεσογειακών κοινωνιών. Υπάρχουν ιστορικοί δεσμοί μεταξύ κρασιού και Ιστορικών Καφέ και οι ποικίλες συνδέσεις τους αντανακλώνται στην αδιαμφισβήτητη πολιτιστική τους αξία.

Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης είναι o «Δρόμος Ιστορικών Καφέ», ο “Iter Vitis”, το Συμβούλιο της Ευρώπης, το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού, το Υπουργείο Τουρισμού, ο ΕΟΤ, η Περιφέρεια Κρήτης, η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Χανίων – ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ και το ΕΒΕΧ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη, ωστόσο, εξαιτίας των μέτρων για τον covid19 θα χρειαστεί τηλεφωνική κράτηση θέσης. Η προσέλευση θα γίνει έως και τις 8.30 μ.μ.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες