Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024

Η Κολομβία θέλει να διοργανώσει το Γκραν Πρι της Καραϊβικής

Η Κολομβία θέλει να φιλοξενήσει στην Μπαρανκίγια ένα Γκραν Πρι της Φόρμουλα Ένα, που θα ονομαζόταν «Caribbean GP», με εκκίνηση από το 2024 ή το 2025 και για ελάχιστη διάρκεια δέκα ετών.

Για το εγχείρημα μίλησε ο δήμαρχος της πόλης, Χάιμε Πουμαρέχο. Ένα πρότζεκτ το οποίο υποβλήθηκε και στον πρόεδρο της F1, Στέφανο Ντομενικάλι, ο οποίος βρισκόταν στη Μπαρανκίγια, σε μια συνέντευξη που δημοσιεύει η εφημερίδα «El Heraldo».

«Τώρα, η επικοινωνία μεταξύ των κομμάτων είναι ρευστή. Τις επόμενες εβδομάδες θα υπάρξει ένα τραπέζι εργασίας που θα περιλαμβάνει επίσης την Ολυμπιακή Επιτροπή της Κολομβίας, τις περιφέρειες, την κυβέρνηση και άλλους αρμόδιους πολιτικούς φορείς», υπογράμμισε ο Πουμαρέχο.

«Από την πλευρά όλων εκεί είναι μια απέραντη επιθυμία, και πάνω από όλα η κυβέρνηση θέλει να συνεχιστεί όλο αυτό. Υπάρχει μεγάλος ενθουσιασμός και βλέπω ότι κάθε μέρα αυτό το έργο παίρνει μορφή όλο και περισσότερο».

Και ο δήμαρχος της πόλης συνέχισε: «Σίγουρα υπάρχουν ακόμα πολλά προβλήματα και ερωτήσεις, αλλά δεν πρέπει να ειπωθεί ότι η Κολομβία δεν μπορεί να διοργανώσει μια τέτοια εκδήλωση. Θέλουμε να εμπλέξουμε άλλους δήμους, όπως η Καρθαγένη και η Σάντα Μάρτα, και γι΄ αυτό θα θέλαμε να το ονομάσουμε “Γκραν Πρι της Καραϊβικής”».

Η Κολομβία είναι μια χώρα γεμάτη αντιθέσεις κι αυτό «είναι άχρηστο να το κρύβουμε, αλλά μάλλον πρέπει να το εκμεταλλευτούμε. Δεν είμαστε ίδιοι με τις άλλες χώρες που φιλοξενούν την F1, είμαστε ένα έθνος “υπό κατασκευή”, με δυσκολίες. Αλλά μπορούμε να έχουμε κέρδος τις προσπάθειές μας να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας και να αναπτυχθούμε οικονομικά», συμπλήρωσε.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα