Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου, 2023

Η Κιβωτός του κόσμου

Κύριε διευθυντά,
«Έμπνευση ονομασίας: Η κιβωτός του Νώε, που ήταν το πλοίο που σώθηκε στον κατακλυσμό της τότε εποχής». Ο παπά Αντώνης, που δεν έκαναν παιδιά δικά τους με την παπαδιά του, εμπνεύστηκαν να κάνουν οικογένεια με τα κατατρεγμένα παιδιά του κόσμου του καπιταλισμού. Όμως το κοινωνικό αυτό σύστημα που τα δημιουργεί, το ίδιο τα διαλύει. Αντί αυτού: τι άλλο;
Μεγάλο το ερώτημα, δύσκολη η απάντηση. Τι απαντάς κόσμε, κόσμε που ζεις μέσα σε διεφθαρμένη κοινωνία ανθρωποειδών τεράτων; Τι κάνεις εσύ ως άτομο για να κάνουν και οι άλλοι, για τη μετατροπή της κοινωνίας που χτίζεται από ανθρωποτέρατα σε κοινωνία ΑΝΘΡΩΠΩΝ χωρίς κιβωτούς;
Κράτησε στον εσώκοσμό σου την ανθρωπιά, διώξε από μέσα σου την απανθρωπιά και συστρατεύσου με τους συνταξιδιώτες της ζωής μας. Δημιουργήστε το πανανθρώπινο, το τοπικό, εθνικό, παγκόσμιο κύκλο, που να αγκαλιάζει με την αγάπη του τον συνάνθρωπο του και να τον προβληματίζει για όποια ανάγκη έχει να βρει κάθε κιβωτό στον ίδιο εαυτό του και στον περίγυρο του. Στον παπά Αντώνη με την παπαδιά είναι η έμπνευση της ονομασίας και φωτογραφίζει ανθρώπους με πλούσια ανθρώπινα ένστικτα.
Διερωτώμαι εγώ και πολλοί άλλοι, στο κάλεσμα της δικαιοσύνης για να βοηθήσετε το έργο της, απονομή δικαίου κατά το δυνατό, τι θα εμπνευστείτε να στοιχειοθετήσετε τα θέλω σας; Θα διατρέξετε στην υποκρισία του ψέματος, που οδηγεί από το κακό στο χειρότερο; Εάν έτσι κάνετε, τότε θα εισπράξετε σε αξία το ίδιο ποσό σε αργύρια που εισέπραξε για την προδοσία του ο Ιούδας, κατά την ορθοδοξία του Θεανθρώπου Χριστού. Εάν σας κερδίσει η μεγάλη σε αξία αλήθεια, τότε θα συμβάλει καθοριστικά στη Δικαιοσύνη για την απονομή δικαίου. Τα συναισθήματα που θα σας οδηγήσουν θέλουν καλό τιμονιέρη για να βοηθήσει τη δικαιοσύνη να δικαιώσει τον τυχόν αδικούμενο. Η επιλογή συμπεριφοράς παπά και παπαδιάς με ψέματα καλοφτιαγμένα σε τεχνική έκφρασης, χτισμένη με ικανότητα υποκρισίας, θα δημιουργήσει δυσκολίες στη δικαιοσύνη για την απονομή δικαίου.
Η αλήθεια χωρίς στολίσματα, η γνώση και η ανθρωπιά στους απονέμοντας δίκαιο θα συμβάλει καθοριστικά στο κυρίαρχο ζητούμενο. Φως για να βλέπουν καθαρά στο σκοτάδι των γενομένων απαιτούν οι άνθρωποι που ζουν στον σκοταδισμό.
Το ερέθισμα αυτού του σημειώματος που γράφω, μου το έδωσαν οι προφορικές και γραπτές δημοσιογραφικές αναφορές που συσκοτίζουν το γεγονός, τα γεγονότα χωρίς πειθώ. Αναζητώ την αλήθεια στις ζωγραφισμένες υπερβολές. Γιατί; Οι εμπνευστές δεν είναι κάποιοι τυχαίοι, οι συμμετέχοντες δεν είναι ανθρωπάκια που έχουν το ακαταλόγιστο. Είναι γνωστοί και μη εξαιρετέοι στον μικρό-μεγάλο κοινωνικό ανθρωπόκοσμο. Ο παπα-Αντώνης της Εκκλησίας υπηρέτης, η παπαδιά σεβάσμια, οι στηρίζοντες κατά περιόδους εμφανιζόμενοι με θετικές κοινωνικοπολιτιστικές αρχές. Ας είναι: Από αυτά που λέγονται και ας τα παίρνει ο αέρας και από αυτά που γράφονται και μένουν φωτογραφίζοντας τα γενόμενα. Φως στο ξεδίπλωμά τους αναμένουμε.

Παντελής Χίνος


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα