Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024

Η ιστορία συναντάει το αύριο το Σάββατο στο Πνευματικό Κέντρο

» Αύριο στα “Χ.ν.” το ένθετο 40 σελίδων με όλα τα ρεπορτάζ, 211 μαθητών από 20 σχολεία
του Nομού Χανίων

Μία ξεχωριστή εκδήλωση κατά την οποία η ιστορία θα συναντήσει το αύριο του τόπου μας, πραγματοποιείται το Σάββατο στην αίθουσα “Πολυχρόνης Πολυχρονίδης” του Πνευματικού Κέντρου Χανίων στις 6:30 το απόγευμα.

Τα “Χανιώτικα νέα” γιορτάζοντας τα 50 χρόνια από την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας τους θα απονείμουν τα βραβεία για τον μαθητικό διαγωνισμό δημοσιογραφίας “Τύπος, Παιδεία & Τοπική Κοινωνία” στον οποίο συμμετείχαν 23 δημοσιογραφικές ομάδες από 20 σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον Νομό Χανίων.
Η παρουσίαση των μαθητικών ρεπορτάζ μέσα από τις σελίδες της εφημερίδας ολοκληρώνεται σήμερα, ενώ αύριο σε ένα ειδικό ένθετο 40 σελίδων μέσα στα “Χ.ν.”, θα κυκλοφορήσουν όλα τα ρεπορτάζ μαζί.

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ
Η εκδήλωση του Σαββάτου θα ξεκινήσει στις 6:30 μ.μ. και η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη, ενώ δεν θα σταλούν προσωπικές προσκλήσεις.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα προβληθεί το επετειακό βίντεο της εφημερίδας για τα 50 χρόνια κυκλοφορίας της, ενώ θα πραγματοποιηθεί σύντομη ομιλία από τον ιδρυτή της εφημερίδας Γιάννη Γαρεδάκη.
Τα μέλη της κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού θα κάνουν μια σύνοψη των μαθητικών ρεπορτάζ και στη συνέχεια θα απονεμηθούν οι έπαινοι συμμετοχής σε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν στον διαγωνισμό.
Ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής κ. Μεϊμάρης, θα διαβάσει το σκεπτικό για την απονομή των βραβείων και θα ανακοινώσει τα τρία μαθητικά ρεπορτάζ που συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία. Επίσης θα ανακοινωθεί και το ειδικό βραβείο κοινού, που θα προκύψει μέσα από τις ψήφους των αναγνωστών.

ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ
Υπενθυμίζεται ότι τα τρία καλύτερα ρεπορτάζ που θα επιλεγούν από την κριτική επιτροπή του διαγωνισμού θα λάβουν τα εξής βραβεία: • Η δημοσιογραφική ομάδα που θα κερδίσει το 1ο βραβείο θα λάβει 2000 ευρώ. • Η δημοσιογραφική ομάδα που θα πάρει το 2ο βραβείο θα λάβει 1500 ευρώ. • Η δημοσιογραφική ομάδα που θα κερδίσει το 3ο βραβείο θα λάβει 1000 ευρώ.
Η επιτροπή
Υπενθυμίζεται ότι η επιτροπή που αξιολογεί τα μαθητικά ρεπορτάζ αποτελείται από τους:
• Πρόεδρος: Μιχάλης Μεϊμάρης, ομότιμος καθηγητής Εθνικόν και Καποδιστριακόν Πανεπιστήμιον Αθηνών, μέλος Δ.Σ. Ινστιτούτο Τεχνολογιών της Πληροφορίας στην Εκπαίδευση Unesco.
• Δημήτρης Τσαλαπάτης, δημοσιογράφος, μέλος Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ
• Αντώνης Σκαμνάκης, επίκουρος καθηγητής. Τμήμα Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.
• Σταύρος Καλαϊτζόγλου, συνταξιούχος εκπαιδευτικός, αρθρογράφος.
• Βαγγέλης Κακατσάκης, δάσκαλος, λογοτέχνης.
• Παρασκευάς Περάκης, δημοσιογράφος, διευθυντής εφημερίδας “Χανιώτικα νέα”.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

1 Comment

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα