Κυριακή, 1 Αυγούστου, 2021

Η ειρήνη μέσα μας!

Σαν σήμερα, το 1958, ο Άγγλος εικαστικός Τζέραλντ Χόρτομ σχεδιάζει το γνωστό σήμα της ειρήνης με το διχαλωτό σχήμα.
Η σπουδαία αυτή αρετή που ακόμη και τον 21ο αιώνα δεν είναι αυτονόητη. Ξεσπούν πόλεμοι ολοένα και συχνότερα και τίποτα δεν είναι το ίδιο για τους ανθρώπους που τους βιώνουν. Άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους, μάνες αποχωρίζονται τα παιδιά τους, οι κόποι μιας ζωής εξαφανίζονται, τα αγαπημένα μας πρόσωπα κινδυνεύουν, το ίδιο και το μέλλον της πατρίδας μας.
Εκτός από αυτή τη μορφή πολέμου, όμως, υπάρχει και ο πόλεμος μέσα μας. Τα θέλω με τα πρέπει, το όνειρο με την επιβίωση, η λογική με την καρδιά, το εγώ με το εμείς, ο θυμός με την αξιοπρέπεια, το σωστό με το λάθος. Διλήμματα που μας βασανίζουν είτε έμμεσα είτε άμεσα.
Αυτό που πραγματικά αναζητούμε όλοι και όποιος το αποκτά ξεχωρίζει μέσα στο πλήθος, είναι η ηρεμία. Η ηρεμία του πνεύματος. Η ειρήνη μέσα μας.
Συνήθως τη βλέπουμε σε ανθρώπους βαθιά πνευματικούς, που ζουν και σε ένα πιο απομακρυσμένο περιβάλλον από αυτό της πόλης και κάθε φορά που τους κοιτάς, ακτινοβολούν. Η ηρεμία έχει τέτοια ενέργεια που γίνεται αμέσως αντιληπτή.
Παρ’ όλ’ αυτά πιστεύω ότι υπάρχουν και άνθρωποι που την έχουν βρει μέσα στον θόρυβο που ζούμε και τον αποπροσανατολισμό. Είναι εκείνοι που δίνουν χρόνο να μάθουν τον εαυτό τους και να τον κατανοήσουν, επενδύουν σε αυτόν μέσα από τη γνώση, έχουν δημιουργήσει ένα υγιές περιβάλλον στο σπίτι τους και αποφεύγουν κάθε είδος αρνητισμού, κριτικής, κουτσομπολιού κτλ. Είναι συνειδητοποιημένοι απόλυτα με το τι θέλουν και εστιάζουν στις λύσεις. Συγχωρούν, αγαπούν και δίνουν.
Αυτοί οι άνθρωποι είναι πολύ κοντά σε αυτή την ειρήνη και αυτό γιατί καλλιεργούν την αυτοκυριαρχία τους. Βλέπω ανθρώπους και αναρωτιέμαι. Δεν κουράστηκαν να είναι θυμωμένοι; Να είναι σε μία μόνιμη ένταση; Να τρέχουν σαν τους παλαβούς και να πιστεύουν ότι δεν έχουν άλλη επιλογή;
Πάντα υπάρχει άλλη επιλογή.
Θα κλείσω με μία κινέζικη ρήση: “Ο εγωισμός λέει ότι όταν όλα πάρουν το δρόμο τους θα βρει ειρήνη. Το πνεύμα απαντάει ότι όλα θα βρουν το δρόμο τους όταν βρεις την ειρήνη μέσα σου.”
Τις καλύτερες ευχές μου!

* www.meaformhtagegonota.com

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες