Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου, 2021

 Η υγρασία “κόβει” το ρεύμα

Στον τρόπο με τον οποίο επιδρά η ατμοσφαιρική υγρασία -κυρίως τις βραδινές ώρες- στους μονωτήρες αποδίδει ο Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) τα προβλήματα ηλεκτροδότησης που έχουν παρουσιαστεί το τελευταίο διάστημα στην ευρύτερη περιοχή του Φραγκοκάστελου Σφακίων.

Στην ανακοίνωσή o ΔΕΔΔΗΕ αναφέρει ότι «η υγρασία σε συνδυασμό με τους υπάρχοντες ρύπους στους μονωτήρες (καθαλατώσεις και σκόνες) είναι η αιτία που κυρίως προκαλεί τα προβλήματα. Ειδικά τους τελευταίους μήνες, τέτοια καιρικά φαινόμενα παρουσιάστηκαν σε εντονότερη μορφή συγκριτικά με τα προηγούμενα έτη. Η εταιρεία έχει προβεί εγκαίρως και κατ’ επανάληψη σε πλύσιμο των μονωτήρων με ειδικά πλυστικά οχήματα, με αποτέλεσμα τη σημαντική μείωση αλλά όχι την εξαφάνιση του προβλήματος».

Προκειμένου να αντιμετωπιστεί οριστικά το πρόβλημα, ο ΔΕΔΔΗΕ σημειώνει ότι «έχει ήδη προγραμματίσει τη ριζική ανακαίνιση-αναβάθμιση του υφιστάμενου Δικτύου με υλικά νέας τεχνολογίας, ώστε να αποφευχθούν αντίστοιχα προβλήματα στο προσεχές μέλλον.Τα σχετικά έργα είναι προς υλοποίηση και με την ολοκλήρωσή τους, όσο το δυνατόν συντομότερα, θα αναβαθμιστεί σημαντικά η ποιότητα ηλεκτροδότησης ολόκληρης της Επαρχίας Σφακίων», συμπληρώνει ο ΔΕΔΔΗΕ.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα