Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου, 2022

Η “Γιορτή” από τον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων

Η “Γιορτή” δεν είναι μια εύκολη παράσταση, δεν προσφέρει ένα ευχάριστο “διάλειμμα” από την καθημερινότητα του θεατή, ούτε το περιεχόμενό της -παιδική σεξουαλική κακοποίηση- δίνει την ευκαιρία για διαφορετικές επεξηγήσεις και ερμηνείες. Απέναντι σε αυτές τις προκλήσεις η θεατρική ομάδα του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων αποδεικνύει ότι είναι πλασμένη για τα δύσκολα.
Το τριήμερο των θεατρικών παραστάσεων στο “Μ. Θεοδωράκης” καθήλωσε τους θεατές, ρίχνοντάς τους στα “βαθιά” της κοινωνικής αναζήτησης ή καλύτερα, όπως εξηγεί και ο σκηνοθέτης της παράστασης Θ. Εσπίριτου, τους οδηγεί “στον έλεο και στον φόβο και τελικά στην κάθαρση” στα πρότυπα της αρχαιοελληνικής τραγωδίας.
Δυνατές ερμηνείες, καθηλωτική σκηνοθεσία, επιβλητικός φωτισμός και τεχνική υποστήριξη από το Εργαστήριο Ευφυών Συστημάτων του Πολυτεχνείου Κρήτης. Η παράσταση πέρα από τη σαφή καταγγελία της σεξουαλικής κακοποίησης, λοιδωρεί τις αστικές και εξουσιαστικές πρακτικές, τα κοινωνικά στερεότυπα αναδεικνύοντας όλες τις αδυναμίες και τα προτερήματα σε μια σειρά από διαφορετικούς ανθρώπινους χαρακτήρες .
Για όποιον έχει δει την ταινία (Festen) αντιλαμβάνεται ότι η παράσταση βρίσκεται εντός του κλίματός της και καταφέρνει να το αποδώσει με τον καλύτερο τρόπο.
Τελικά, ένας καλός ηθοποιός ίσως θα μπορούσε να είναι και καλός δικηγόρος, ένας καλός δικηγόρος  όμως σίγουρα θα μπορούσε να είναι ένας εξίσου καλός ηθοποιός…


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα