Παρασκευή, 24 Μαρτίου, 2023

Η Γερμανία υπόσχεται στήριξη στις χώρες που πλήττονται από την κλιματική αλλαγή

Την αποφασιστικότητα της Γερμανίας να στηρίξει τις χώρες που πλήττονται τόσο από την κλιματική αλλαγή όσο και από την επισιτιστική κρίση που προκαλεί ο πόλεμος στην Ουκρανία, τόνισε η υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ ενόψει της συμμετοχής της στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

«Έχουμε ευθύνη όχι μόνο για την Ευρώπη, αλλά από κοινού για όλον τον κόσμο», δήλωσε η κυρία Μπέρμποκ και επισήμανε ότι στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης θα έχει «πολυάριθμες συναντήσεις με στόχο την εξεύρεση συγκεκριμένων λύσεων για εκείνους οι οποίοι πλήττονται ιδιαίτερα από την κλιματική και την επισιτιστική κρίση». «Η βαρβαρότητα του πολέμου της Ρωσίας και η απειλή για την ειρήνη στην Ευρώπη δεν επισκιάζουν την πεποίθησή μας ότι οι δραματικές συνέπειες του πολέμου είναι ακόμη σοβαρότερες σε πολλές περιοχές του κόσμου (…), με προβλήματα τα οποία συχνά δεν γίνονται πρωτοσέλιδες ειδήσεις», πρόσθεσε η γερμανίδα υπουργός.

Η φετινή Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ δεν μοιάζει με καμία προηγούμενη, τόνισε η Αναλένα Μπέρμποκ και έκανε λόγο για «ωμή παραβίαση του διεθνούς δικαίου» εκ μέρους της Ρωσίας από την 24η Φεβρουαρίου.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα