Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου, 2023

Η γεώτρηση στην περιοχή Πολυρρήνιας Κισάμου

Κύριε διευθυντά,
θέλω μέσω της έγκριτης εφημερίδας σας να φέρω στο φως της δημοσιότητας το μέγα πρόβλημα που ταλανίζει και τη φετινή χρονιά όσον αφορά τους κατοίκους των χωριών γύρω από τη γεώτρηση στην περιοχή της Πολυρρήνιας Κισάμου και δεν είναι άλλη από την ύδρευση καθώς επίσης και την άρδευση των ελιών κι όχι μόνο.
Πότε οι συνεχιζόμενες βλάβες διαφόρων εξαρτημάτων της γεώτρησης, πότε η καταστροφή του πεπαλαιωμένου δικτύου της και πότε άλλα μικρά προβλήματα που δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω ποια είναι, φέρνουν τους κατοίκους της γύρω περιοχής στα όρια των αντοχών τους. Δεν γνωρίζω τι ακριβώς έγινε από την πλευρά του δημάρχου και του δημοτικού συμβουλίου, γνωρίζω όμως ότι έχουν γίνει οι απαιτούμενες ενέργειες για την οριστική λύση του προβλήματος. Δίχως να είμαι σίγουρος γι’ αυτό που γράφω, ο υπεύθυνος μου είπε, όταν κάποια μέρα τον ρώτησα, τι μέλλει γενέσται με την γεώτρηση, ότι έγινε αντικατάσταση του μοτέρ της γεώτρησης και το πρόβλημα οδεύει προς την οριστική λύση του.
Δυστυχώς όμως και μέχρι τούτη τη στιγμή που γράφω την διαμαρτυρία μου αυτή, το πρόβλημα δεν έχει λυθεί, με αποτέλεσμα και εγώ προσωπικά αλλά και όλοι οι κάτοικοι της περιοχής να έχουμε προβληματιστεί πάρα πολύ για την όλη απαράδεχτη αυτή κατάσταση.
Εδώ θέλω να προσθέσω ότι δεν ευθύνεται βέβαια ο δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο για το συνεχιζόμενο πρόβλημα, δεν καταστρέφουν εκείνοι το μοτέρ της γεώτρησης. Κάποιος όμως ευθύνεται για την συνεχιζόμενη ψυχοφθόρα συνέχιση του προβλήματος.
Τώρα, ως μόνιμος κάτοικος της εν λόγω περιοχής κι ως φορολογούμενος Έλλην πολίτης απαιτώ από τις αρμόδιες αρχές να σκύψουν με σοβαρότητα πάνω από το μείζονος σημασίας αυτό πρόβλημα και να δώσουν την οριστική του επιτέλους λύση.
Προτείνω δε ως πολίτης που κατοικώ που δραστηριοποιούμε ποικιλοτρόπως στην περιοχή της Κισάμου, να προγραμματίσουν οι κυβερνούντες, αν βέβαια δεν έχει γίνει αυτό, τη γεώτρηση και την κατασκευή κάποιου φράγματος για την αποθήκευση νερού και τη χρήση του σε δύσκολες χρονιές όπως ετούτη που διανύουμε. Κι ερωτώ πάλι τους κυβερνούντες τη χώρα μου, γιατί σε όλες τις περιοχές της πατρίδας μου έχουν γίνει τέτοιου είδους φράγματα και αλλού έχουν προγραμματιστεί να γίνουν στο εγγύς μέλλον, και αλλού αυτή τη στιγμή γίνονται, τι περισσότερο διαθέτουν εκείνες οι περιοχές από τη δική μας; Γιατί αυτός ο παραγκωνισμός;
Ευελπιστώ η παρούσα μου θα τύχει την δέουσα ανταπόκριση.

Δημήτρης Κ. Τυραϊδής
συγγραφές – ποιητής
Μέλος της Παγκοσμίου Ενώσεως Ελλήνων Λογοτεχνών, μέλος των Πνευματκών Δημιουργών νομού Χανίων και άλλων πολλών πολιτιστικών συλλόγων.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα