Σάββατο, 1 Απριλίου, 2023

Η εξουσία

Η Κυβέρνηση κατέχει Εξουσία, το Κράτος κατέχει Εξουσία, η Αστυνομία, ο Νόμος, ο στρατιώτης, οι αρχηγοί των οικογενειών, οι δάσκαλοι, οι θρησκευτικοί αρχηγοί, κ.λπ, κατέχουν Εξουσία.
Υπάρχουν δύο είδη Εξουσίας. Πρώτον η Υποσυνείδητη εξουσία και δεύτερον η Συνειδητή εξουσία. Δεν χρησιμεύουν σε τίποτε οι ασυνείδητες εξουσίες. Χρειαζόμαστε επειγόντως εξουσίες Αυτοσυνειδητές. Οι ασυνείδητες έχουν γεμίσει τον κόσμο με δάκρυα και πόνο.
Μπορούμε εύκολα να παρατηρήσουμε ότι στο σπίτι, στο σχολείο, οι ασυνείδητες εξουσίες κάνουν κατάχρηση από το γεγονός και μόνο ότι είναι ασυνείδητες. Οι ασυνείδητοι γονείς και δάσκαλοι, τη σημερινοί εποχή δεν είναι παρά τυφλοί οδηγοί τυφλών και όπως λένε οι Ιερές Γραφές, θα πάνε όλοι με το κεφάλι στην άβυσσο.
Ασυνείδητοι γονείς και δάσκαλοι μας υποχρεώνουν κατά την τρυφερή ηλικία να κάνουμε ανόητα πράγματα τα οποία όμως εκείνοι θεωρούν λογικά. Λένε μάλιστα ότι είναι για το δικό μας καλό.
Ασυνείδητοι πατεράδες, εξουσίες, μεταχειρίζονται τα παιδιά τους σαν σκουπίδια, σαν να είναι αυτοί οι ανώτεροι του ανθρώπινου είδους και οι απόλυτοι γνώστες όλων των σωστών.
Εκπαιδευτικοί μπορεί να λειτουργούν ως ασυνείδητη εξουσία, επιβάλλοντας με το έτσι θέλω την άποψή τους, κυρίως σε μαθητές που έχουν αντίθετη άποψη. Άλλωστε το ότι η εκπαίδευση σήμερα βγάζει εργάτες ταυτισμένους με το Σύστημα δείχνει την Ασυνειδησία γενικότερα.
Οι Εξουσίες, που δεν έχουν Αυτοσυνείδηση, το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι πράγματα παράλογα.
Χρειαζόμαστε Αυτοσυνείδητες Εξουσίες. Με την λέξη Αυτοσυνείδηση εννοώ την ολοκληρωτική γνώση του ίδιου μας του εαυτού, ολοκληρωτική γνώση όλων των εσωτερικών μας αξιών. Μόνο αυτός που έχει πλήρη γνώση του εαυτού του είναι αφυπνισμένος ολοκληρωτικά. Αυτό σημαίνει ότι είναι Αυτοσυνείδητος.
Η κατάχρηση της Εξουσίας οφείλεται στην Ασυνειδησία. Καμία συνειδητή εξουσία δεν θα έφτανε σε κατάχρηση εξουσίας.
Πολλοί κατηγορούν την Εξουσία. Μα, εξουσία υπάρχει παντού στην Φύση και στο Σύμπαν. Υπάρχουν κλίμακες, βαθμοί, δυνάμεις ανώτερες. Σε μια κυψέλη υπάρχει η Βασίλισσα. Σε μια μυρμηγκοφωλιά, το ίδιο. Η καταστροφή της Εξουσίας θα οδηγούσε στην Αναρχία.
Είναι διαφορετικό να ζητάμε συνειδητή εξουσία από την αναρχία. Οι ασυνείδητες εξουσίες σκλαβώνουν, αλυσοδένουν, κάνουν κατάχρηση, προξενούν πόνο. Ακόμη χειρότερα δεν θα ήταν τα πράγματα με την αναρχία;
Χρειαζόμαστε συνειδητές εξουσίες, χρειαζόμαστε δασκάλους, πνευματικούς οδηγούς, κυβερνητική εξουσία, αρχηγούς της οικογένειας, Συνειδητούς.
Είναι ανόητο να αγνοήσουμε την αρχή της εξουσίας σε όλη την πλάση. Το ότι ορισμένοι τάχα αυτάρκεις, υπερήφανοι ζητούν την εξάλειψη της εξουσίας δείχνει και την δική τους ασυνειδησία και άγνοια.
Δυστυχώς κάθε Εξουσιαστής ονειρεύεται τον εαυτό του συνειδητό, ξύπνιο, και αυτό είναι το μεγάλο λάθος. Οι άνθρωποι ονειρεύονται όταν κοιμούνται και όταν το σώμα είναι σε κατάσταση εγρήγορσης. Οδηγούν ονειρευόμενοι, εργάζονται, περπατούν, ονειρευόμενοι. Είναι δύσκολο να παραδεχθούν ότι κοιμούνται. Αν κάποιος παραδεχόταν ότι η συνείδησή του είναι κοιμισμένη, θα άρχιζε να ξυπνά.
Πρέπει να ξέρουμε να διατάζουμε Συνειδητά, αλλά να ξέρουμε να υπακούμε και συνειδητά. Σήμερα, θέλουμε έναν διαφορετικό κόσμο από αυτόν που ζούμε, αλλά περιμένουμε την αλλαγή από τους άλλους ασυνείδητους, χωρίς την αλλαγή του εαυτού μας.
Θα περιμένουμε πολύ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα