Σάββατο, 27 Νοεμβρίου, 2021

Οι “επιζήσαντες”

Το ριάλιτι που σαρώνει σε τηλεθέαση είναι αυτό που παρουσιάζει τις διαρκείς δοκιμασίες δυο ομάδων, όπου οι μεν παίρνουν τη δόξα οι δε λιμοκτονούν ως “χαμένοι” τρώγοντας λίγο ρυζάκι ή ψιλοκομμένη καρύδα ίσα-ίσα για να ξεγελάσουν την πείνα τους.
Το παράδοξο του “παιγνιδιού” είναι ότι παρά τις διάφορες “δοκιμασίες” που περιλαμβάνουν δρόμους σε βούρκο, επικίνδυνα ακροβατικά, γλιστερές τσουλήθρες κ.λπ. συνήθως κρίνεται, αν και κατά πόσο οι παίκτες πετύχουν τον “στόχο” στο τέλος. Ετσι, αν δεν πιάσουν το “στόχο” αναγκάζονται να υποσιτίζονται και να αλληλοφαγώνονται σχετικά με τις ευθύνες του καθενός ηττημένου παίκτη ξεχωριστά.
Ολο αυτό το σενάριο ομοιάζει με την ελληνική περιπέτεια, όπου όλοι εμείς για να “επιζήσουμε” πρέπει να κυλιστούμε στο βούρκο, να τρέξουμε, να ιδρώσουμε και στο τέλος επειδή δεν πετυχαίνουμε τους “στόχους”, που συνήθως είναι τέτοιοι που προφανώς δεν πιάνονται, αρχίζει η εσωτερική έριδα μέχρι εκτοπισμού όλων εκείνων που δεν “έπιασαν” τον άπιαστο “στόχο”!
Σ’ ένα “παιγνίδι” προφανώς σημαντικό ρόλο έχουν οι “ικανότητες” των διαφόρων παικτών, αλλά μήπως και οι “κανόνες” των παιγνιδιών δεν προοικονομούν το αποτέλεσμα;
Και καλά οι “ηττημένοι” θα τη βγάλουν με ρυζάκι την πρώτη μέρα ή τη δεύτερη, τον πρώτο χρόνο ή τον δεύτερο, αλλά όταν πια ο “υποσιτισμός” της ομάδας που διαρκώς δεν πιάνει το “στόχο” παρατείνεται για έβδομο ή όγδοο χρόνο, τότε κάποια στιγμή ή θα “τεζάρουν” ή θα θελήσουν να παίξουν σ’ άλλο “παιγνίδι” και με άλλους “κανόνες”.
Εν τέλει πάντως οφείλουμε να επισημάνουμε πως όλα αυτά τα “παιγνίδια”, είτε παίζονται σε κάποιο τροπικό νησί για τις ανάγκες της τηλεόρασης, είτε παίζονται σε κάποιο “όργανο” ευρωπαϊκό, ενέχουν στοιχεία σαδισμού, όπου ο “χαμένος” πρέπει να “πεινάσει” μέχρι το “αλληλοφάγωμα” της ομάδας.
Ωστόσο οι “κανόνες” πρέπει να τηρούνται όπως θα έλεγε και ο “συμπαθέστατος” Σόιμπλε!

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα