Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, 2024

Η επέκταση της σεζόν και τα τέλη αεροδρομίων στο ΔΣ Χανίων

Με τις αρνητικές εξελίξεις – μετά από δημοσίευμα της “Καθημερινής” – αναφορικά με την πρόθεση του Υπ. Τουρισμού να μην μειωθεί ο φόρος ανάπτυξης που ζητούν οι εταιρείες χαμηλού κόστους ώστε να αυξήσουν τις πτήσεις τους το χειμώνα ασχολήθηκε το Δημοτικό συμβούλιο στη συνεδρίασή του το μεσημέρι της Τετάρτης.

Παίρνοντας το λόγο, ο κ. Γρηγόρης Αρχοντάκης ενημέρωσε το σώμα ότι το Υπουργείο Τουρισμού απέρριψε την κατάργηση του φόρου ανάπτυξης (12 ευρώ ο επιβάτης) που επιβάλλεται στα εισιτήρια και τον λαμβάνει ο διαχειριστής των αεροδρομίων, σημειώνοντας πως θα ήταν καλό να βγει ένα ψήφισμα πίεσης προς το Υπ. τουρισμού να αναθεωρήσει τη στάση του.

Στη συνέχεια, ο δήμαρχος κ. Παναγιώτης Σημανδηράκης ανέφερε πως το αίτημα της Ryanair και όλων των εταιρειών low cost είναι να μειωθούν ή και να καταργηθούν τα τέλη κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Τόνισε επίσης πως υπάρχει ανάγκη για περισσότερη πίεση ώστε να αλλάξουν τα δεδομένα.

Ακολούθησε ο Τάσος Βάμβουκας που ανέφερε πως θα κερδίσει η τοπική κοινωνία αν εξασφαλιστούν πτήσεις και το χειμώνα. Από τη μεριά του, ο Νίκος Βουρλάκης σχολίασε πως “όταν τσακώνονται τα βουβάλια, την πατάνε οι βάτραχοι. Ξεπουλήθηκε ολόκληρο αεροδρόμιο και έρχεστε και κλαίτε τώρα γιατί χύθηκε το γάλα”.

Το ζήτημα του θανάτου της μικρής μετανάστριας έβαλε ο Γιάννης Σαρρής, μιλώντας για εγκληματικές πολιτικές που οδηγούν στον θάνατο ανθρώπων στη Μεσόγειο, ενώ ο Σεραφείμ Ρίζος κατήγγειλε τη δημοτική αρχή για το ότι τα περισσότερα σχολεία είναι σε πολύ κακή κατάσταση και η ίδια πανηγυρίζει επειδή έχει βάψει ορισμένα από αυτά, ενώ αναφέρθηκε και στο ζήτημα της δημιουργίας “πράσινου σημείου” στα όρια της Δ.Ε. Ελ. Βενιζέλου.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα