Τετάρτη, 12 Ιουνίου, 2024

Η Ένωση Συνταξιούχων Ν. Χανίων για τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού

Δυσαρέσκεια για τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ εκφράζει με ανακοίνωση της η Ένωση Συνταξιούχων Ν. Χανίων.

Συγκεκριμένα, το Δ.Σ της Ένωσης επισημαίνει ότι:
1) Τα ποσά των λεγόμενων αυξήσεων προβλεπόταν με νόμο του 2017 που απαγόρευε τις αυξήσεις μέχρι το 2022. Στην συνέχεια η απαγόρευση μετατέθηκε έως την 1/1/2023 από την σημερινή κυβέρνηση.
2) Πως λοιπόν η κυβερνηση και ο κ. πρωθυπουργός μιλάνε για αυξήσεις στις συντάξεις, όταν επί 13 χρόνια σφαγιάζονται από όλες τις κυβερνήσεις για τις κύριες και επικουρικές, στις συντάξεις χηρείας,την αφαίρεση της 13ης και 14ης σύνταξης,του ΕΚΑΣ του εφάπαξ; Συγχρόνως σφαγιάστηκαν δικαιώματα των συνταξιούχων. Όταν καταληστευθηκαν τα ασφαλιστικά ταμεία, όταν οι περικοπές που πληρώνουν οι συνταξιούχοι κάθε χρόνο ανέρχονται στα 8,5 δισεκατομμύρια.
3) Οι συνταξιούχοι που έχουμε πληρώσει αυτό το τεράστιο τίμημα δεν μπορούμε να δεχθούμε ως αύξηση το 6% όταν ο τιμάριθμος το τελευταίο διάστημα είναι μεγαλύτερος.
4) Δεν μπορούμε να δεχθούμε ότι ένα εκατομμύριο και πάνω συνταξιούχοι που έχουν την προσωπική διαφορά από τον νόμο του Κατρουγκαλου δεν θα πάρουν αύξηση.
5) Δεν μπορούμε να δεχθούμε ως κατάργηση εισφορά αλληλεγγύης μόνο μικρού ποσού του ν.3986/11 και ταυτοχρόνως να παραμένει η παρακράτηση του πολλαπλασιου ποσού υπέρ ΕΚΑΓΕ . Αλήθεια σε ποιον προσφέρουν αλληλεγγύη οι συνταξιούχοι των χιλίων ευρώ;
6) Δεν και να δεχθούμε αντί για πληρωμένη δώρα που μας έχουν περικοπει εδώ και 10 χρόνια,να μας δίνουν οπότε τους βολβούς , επιδόματα φτώχειας,και μάλιστα σε ορισμένους μόνο συνταξιούχους.
Μπροστά σε αυτή την τραγική κατάσταση που μας έχουν φέρει διεκδικούμε με αγωνιστικές κινητοποιήσεις σε όλη την χώρα το επόμενο διάστημα:
Αυξήσεις ουσιαστικές σε όλες τις συντάξεις που να καλύπτουν τον πληθωρισμό.
Να δοθούν άμεσα σε όλους τους συνταξιούχους τα αναδρομικά του 11μηνου που παράνομα παρακρατουνται.
Να αποδοθεί το 0,5 του ΑΕΠ που με νόμο ψήφισε η σήμερα κυβέρνηση πριν τρία χρόνια και δεν έχει αποδοθεί και έχει φθάσει τα 3 δισεκατομμύρια.
Να αποδοθούν τώρα οι παράνομα παρακρατημενες συνδρομές (0,20) στις συνδικαλιστικές οργανώσεις που οφείλονται από το 2018.
Να γίνει άμεσα πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτών στα νοσοκομεία. Να δημιουργηθούν παντού δημόσιες δομές οίκων ευγηρίας.
Να καταργηθεί η αντεργατικη – αντιλαϊκή – αντιασφαλικη νομοθεσίας.
Απαιτούμε να σταματήσει κάθε εμπλοκή της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους πλην της ανθρωπιστικής βοήθειας.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα