Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023

Η Ένωση Οικοδόμων για το στρατόπεδο Μαρκοπούλου

Τη στήριξή της στους κατοίκους της περιοχής του πρώην στρατοπέδου Μαρκοπούλου, αλλά και όλου του Χανίωτικου λαού, εκφράζει η Ένωση Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Χανίων, στο «δίκαιο αίτημα τους για δημιουργία χώρου πρασίνου».

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η Ένωση «η πραγματοποιήση του σχεδίου του Δήμου για δημιουργία πάρκου είναι απαραίτητη, καθώς η δημιουργία προσωρινής στάθμευσης κάθε άλλο πέρα απο λύση στο κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης μας δεν θα δώσει, αλλα πιθανώς να δημιουργήσει κι άλλα μεγαλύτερα.
Το κυκλοφοριακό πρόβλημα στα Χανιά μπορεί να λυθεί με την δημιουργία των τριών περιφερειακών πάρκινγκ που έχει προτείνει η δημοτική αρχή, που μέχρι σήμερα οι δημοτικές αρχές δεν έχουν πραγματοποιήσει καμία ενεργεία.
Ο χανιώτικος λαός έχει ανάγκη απο πάρκα τα οποία θα αποσκοπούν στην ψυχαγωγία, τόσο τη δική μας όσο και των παιδίων μας.

Καλούμε τους εργαζομένους στις κατασκευές και όλους τους κατοίκους της πόλης να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις.

  • Το στρατόπεδο Μαρκοπούλου να παραχωρηθεί στο Δήμο Χανίων ΔΩΡΕΑΝ. Ο στρατός έχει την υποχρέωση να επιστρέψει το χώρο  στους πολίτες των Χανίων. Είναι αδιανόητο να μεθοδεύεται η αγορά από το Δήμο ενός δημόσιου κτήματος, σε οποιοδήποτε μη συμβολικό τίμημα, επιπλέον διότι κάτι τέτοιο θα δικαιολογήσει εμπορευματικές χρήσεις στο χώρο μελλοντικά.
  • Να καταργηθούν οι συντελεστές δόμησης και κάλυψης που έχουν ψηφιστεί με την 2/2023 Απόφαση  του δημοτικού  συμβουλίου, καθώς και οι χρήσεις που δεν έχουν σχέση με το πράσινο. Να χαρακτηρισθεί ολόκληρος ο χώρος ως χώρος «Αστικού Πρασίνου».
  • Μέχρι την ολοκλήρωση της μελέτης να σταματήσει κάθε εργασία εντός του στρατοπέδου, ειδικά οι διαμορφώσεις για τη δημιουργία χώρου «προσωρινής» στάθμευσης, να απομακρυνθούν οι επικίνδυνες κατασκευές και υλικά όπως αμίαντος, συρματοπλέγματα, περιφράξεις και να αποδοθεί ο χώρος του στρατοπέδου στη γειτονιά».

Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα