Σάββατο, 8 Μαΐου, 2021

Η Ένωση Αλεξιπτωτιστών και μια υποδοχή το 2006

Έντονες οι αντιδράσεις, για την εκδήλωση ρίψης αλεξιπτωτιστών στο Μάλεμε, καταγράφηκαν από τους πολίτες όλης της Κρήτης αναγκάζοντας την “Ένωση Ευρωπαίων Αλεξιπτωτιστών” να πάρει πίσω την απόφασή της να τιμήσει τους αλεξιπτωτιστές του 1941. Το κείμενο που συνόδευε την ανακοίνωση, είναι τόσο ξεκάθαρο και μόνο σε ειρηνική εκδήλωση για τη μνήμη των νεκρών ή υπέρ της Ειρήνης δεν παραπέμπει.
«Έχουν περάσει 80 χρόνια ακριβώς από τότε που τα επίλεκτα στρατεύματα του Γ΄ Ράιχ έπεσαν και κατάκτησαν το νησί της Κρήτης. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την ανδρεία τους» αναφέρει το συνοδευτικό κείμενο της ανακοίνωσης για την εκδήλωση και συμπληρώνεται πως «θα αποτίσουμε τιμές στους πεσόντες αερομεταφερόμενους αδελφούς που ολοκλήρωσαν επιτυχημένα την πρώτη στρατηγική αερομεταφερόμενη επιχείρηση στην ιστορία». Λες και οι «αερομεταφερόμενοι αδελφοί» βρέθηκαν στην Κρήτη ως επισκέπτες που έκαναν απλά μια ρίψη, δεν ήλθαν ως κατακτητές και στη συνέχεια μαζί με την “5η Ορεινή Μεραρχία Κυνηγών” δεν πρωταγωνίστησαν σε ωμότητες σε βάρος του άμαχου πληθυσμού.
Το 2006 πάντως όταν ανάλογες “Ενώσεις” πήγαν να γιορτάσουν με τον ίδιο τρόπο στο νεκροταφείο του Μάλεμε τους ανέμεναν Έλληνες και Γερμανοί αντιφασίστες με πανό ενάντια στο φασισμό και με αναρτημένα τα ονόματα των χωριών της Κρήτης που καταστράφηκαν και τον αριθμό των εκτελεσμένων και όσων στάλθηκαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης (φωτ. ΠΑΠ). Ας τα έχουν όλα αυτά στο νου τους όσοι θέλουν να τιμήσουν τις πράξεις των ναζιστικών στρατευμάτων κατοχής…
Γ.ΚΩΝ.

1 Comment

  1. Σίγουρα το λιγότερο που θα έπρεπε να νοιώθουν όλοι αυτοί οι νοσταλγοί των μαύρων εκείνων χρόνων είναι ντροπή και για κανένα λόγο να ζητούν εορτασμούς και επαίνους…..

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες