Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου

Σταθεροποιητικές τάσεις επικράτησαν σήμερα στη δευτερογενή αγορά ομολόγων.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου στην ΗΔΑΤ έκλεισε στο 4,09% από το 4,04% που κυμαινόταν χθες.

Η αγορά αναμένει την ετυμηγορία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για τη βιωσιμότητα του Δημοσίου Χρέους. Ωστόσο η συγκεκριμένη έκθεση αναμένεται να δημοσιοποιηθεί την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου.

Ο όγκος των συναλλαγών στην ΗΔΑΤ διαμορφώθηκε στα 6 εκατ. ευρώ τα οποία ήταν ισομερώς κατανεμημένα σε εντολές αγοράς και πώλησης. Το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού ομολόγου με απόδοση 0,31%, διαμορφώθηκε στο 3,78%.

Στην αγορά συναλλάγματος πτωτικά κινείται σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου, με αποτέλεσμα να διαπραγματεύεται νωρίς το απόγευμα στα 1,1573 δολ. από το επίπεδο των 1,1554 δολ. που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης.

Αρνητικά επηρέασαν το ευρώ οι απαισιόδοξες εκτιμήσεις του Ιρλανδού πρωθυπουργού αναφορικά με τις επιπτώσεις που θα έχει το Brexit καθώς και για το ενδεχόμενο να μην υπάρξει τελικώς συμφωνία της Ε.Ε με τη Μ. Βρετανία.

Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαινόταν στο -0,181%. Στη διάρκεια των 9 μηνών, διαμορφώθηκε στο -0,215%, στο εξάμηνο διαμορφώθηκε στο -0,271%, στο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο -0,325% και, τέλος, στο μήνα, το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο -0,371%.

Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου, που ανακοινώνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, διαμορφώθηκε στα 1,1583 δολάρια.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα